Tofaş, Spor Salonu ve Sağlık Merkezinin Temeli Atıldı - Son Dakika
Güncel

Tofaş, Spor Salonu ve Sağlık Merkezinin Temeli Atıldı

Tofaş, Spor Salonu ve Sağlık Merkezinin Temeli Atıldı

Bursa'daki Tofaş Fabrikası içerisinde, 5 bin 800 metre karelik bir alana yapılacak spor salonu ve sağlık merkezinin temeli törenle atıldı.

12.02.2015 12:47

Bursa'daki Tofaş Fabrikası içerisinde, 5 bin 800 metre karelik bir alana yapılacak spor salonu ve sağlık merkezinin temeli törenle atıldı.

Bir yılda tamamlanması planlanan spor salonu ve sağlık merkezinin temel atma törenine Tofaş Ceo'su Cengiz Eroldu, Koç Holding Otomotiv Grup Başkanı Cenk Çimen, Bursa Valisi Münir Karaloğlu, çok sayıda davetli ve Tofaş'ın eski kulüp başkan ve yöneticileri katıldı. Törende konuşan Tofaş Kulübü Başkanı Efe Aydan, "40 yıllık bir kulübüz. 41. yılımıza yeni salonumuzda gireceğiz. 5 bin 800 metre karelik alana yapılacak salonumuzda 2 bin 600 metrelik bölümde 3 basketbol salonu, 700 metrelik fitnes merkezi, sağlık merkezi, spor merkezi gibi üniteler olacak. Ayrıca bin 500 kişilik tribün yapılacak" dedi.

Tofaş Ceo'su Cengiz Eroldu, Tofaş'ın Türk ekonomisine katkısının yanı sıra spora da önem verdiğini belirtti. Eroldu, "Tofaş ana branşı basketbolda Türkiye'de büyük başarılara imza atarken, ülkenin çeşitli kentlerinde ise spor okulları açtı. Bugün yine Bursa gençliğine hizmet verecek olan salonumuzun temelini atıyoruz. 10 milyon liraya mal olacak tesiste yapılacak sağlık merkezi, Bursa'daki tüm amatör sporculara da hizmet verecek" diye konuştu.

Koç Holding Otomotiv Grup Başkanı Cenk Çimen ise, eski bir basketbolcu olduğunu belirterek, "Basketboldan gelen bir isim olarak yapılacak tesisin önemini biliyorum. Tofaş sadece otomotiv fabrikası değil, bundan sonra bir sporcu fabrikası da olacaktır. Emeği geçen herkesi kutluyorum" dedi.

Törene Basketbol Federasyonu adına katılan Harun Erdenay da Tofaş'ın, Türk basketbolunun temel taşlarından olduğunu, bu salondan yeni yeteneklerin çıkacağını söyledi.

Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Tofaş'ın, otomotiv sektöründe olmasına karşın sosyal sorumluluk projelerine de imza attığını anlattı. Yapılacak tesisin Türk sporuna yeni yetenekler kazandırılacağını anlatan Vali Karaoğlu, "Tofaş sadece sporda değil, bu yıl hizmete giren Tofaş Fen Lisesi'nin açılışını yaptığımızda nasıl bir mükemmel okul olduğunu göreceksiniz. Salon için emeği geçenleri kutluyor ve Türk sporuna hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Temel atma töreni ise yağmur nedeniyle salonun içerisinde gerçekleştirildi. Vali Münir Karaloğlu, Tofaş Ceosu Cengiz Eroldu, Koç Holding Otomotiv Grubu Başkanı Cenk Çimen, Basketbol Federasyonu adına Harun Erdenay ve Kulüp Başkanı Efe Aydan, butona basarak salonun temelini attılar. - Bursa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tofaş, Spor Salonu ve Sağlık Merkezinin Temeli Atıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement