Tokat'ta Yeni Yılın İlk Fetö Davası - Son Dakika
Güncel

Tokat'ta Yeni Yılın İlk Fetö Davası

Tokat\'ta Yeni Yılın İlk Fetö Davası

Tokat’ta FETÖ/PDY soruşturması kapsamında haklarında dava açılan tutuksuz sanıklardan hakim karşısına çıkan Dr. H.B., iki telefonunda da ByLock programı kurulu olduğunu itiraf ederek sohbet amaçlı kullandığını savundu.

03.01.2017 10:54

Tokat'ta FETÖ/PDY soruşturması kapsamında haklarında dava açılan tutuksuz sanıklardan hakim karşısına çıkan Dr. H.B., iki telefonunda da ByLock programı kurulu olduğunu itiraf ederek sohbet amaçlı kullandığını savundu.

Tokat'ta örgütün üniversite yapılanmasına yönelik düzenlenen operasyon sonrası Gaziosmanpaşa Üniversitesinde görevli;açığa alınan, adli kontrol şartıyla serbest bırakılarak tutuksuz yargılanan sağlık teknikeri F.Y, laboratuvar çalışanı Ö.Ş. ile Dr. H.B hakim karşısına çıktı. Tokat Adliyesi Ağır Ceza Mahkemesi'nde "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan açılan, yeni yılın ilk FETÖ davası görüldü. Ö.Ş. savunmasında raporda aleyhine suç unsuruna rastlanmadığını tahliyesini talep etti. Sanıklardan Dr. H.B. ise 2 telefonunda da ByLock programı kullandığını, yapılan araştırmalarda bunun çıkmamasına rağmen itiraf ettiğini belirterek, ByLock ile sohbet amaçlı görüşme yaptığını iddia etti. Hakkında hazırlanan raporda suç unsuruna rastlanmadığını ve tahliyesini talep eden Dr. H.B. hayatına yeni bir sayfa açmak istediğini kaydetti.

Sanıkların üçü de pişman olduklarını beyan ederken, sanık avukatlarının da beraat kararını istediği dava 16 Ocak'a ertelendi. - TOKAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Tokat'ta Yeni Yılın İlk Fetö Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement