Topbaş, "İstanbul Tokyo ve Madrid'ten Daha Şanslı" - Son Dakika
Güncel

Topbaş, "İstanbul Tokyo ve Madrid'ten Daha Şanslı"

Topbaş, "İstanbul Tokyo ve Madrid\'ten Daha Şanslı"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 2020 Olimpiyat oyunları için İstanbul'un Tokyo ve Madrid'e oranla daha şanslı olduğunu söyledi.

24.05.2012 13:32

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 2020 Olimpiyat oyunları için İstanbul'un Tokyo ve Madrid'e oranla daha şanslı olduğunu söyledi. Topbaş, "İstanbul olarak olimpiyatlara hazırız. Çok fazla yatırım yapmaya gerek yok. Gerekli bütün çalışmalar yapıldı ve yapılmaya devam edecek" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Hollanda Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Tarım ve İnovasyon Bakanı Maxime Verhagen ve beraberindeki heyeti kabul etti. Kabul sonrasından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı kadir Topbaş, "2020 Olimpiyatlarına artık İstanbul'un aday bir kent olması kararından dolayı memnuniyetimi ifade etmek istiyorum. Bu konuda emeği gecen herkese teşekkür ediyorum. Dün gece Kanada ile telefon görüşmemiz oldu. Buraya bizi temsilen giden olimpiyat tertipleme komitemizin yetkililerine özellikle teşekkür ediyorum. Bizim için yeni bir süreç başladı. Bu çok önemli bir süreç biz bu süreci iyi değerlendireceğimize inanıyorum" dedi.

Olimpiyat tertipleme komitesi ile yaptığı görüşmelerden olumlu sonuçlar aldığını belirten Topbaş, "Yaptığım görüşmede aldığımız çok önemli tepkiden bahsedildi. Özellikle İstanbul denince insanların hayranlıkları ve İstanbul'daki gelişmelerden etkilenişlerini görmekten mutlu olduklarını söylediler. Henüz karar verilmedi ancak bu bile bir işarettir bizim için. Şu anda İstanbul, Tokyo ve Madrid olarak üç kent aday şehir haline geldi. İnşallah 7 ekim 2013 yılında da neticelenecek. O tarihe kadar çalışmalarımızı sanki olimpiyatlar bize verilmiş gibi yapacağız. İnanıyorum ki kentimiz bununla birlikte yeni bir süreci de yakalamış olacak. Uzun yıllardır İstanbul'un olimpiyatlara aday olma konusunda yaptığı çalışmalar somut bir noktaya geldi. İnşallah adaylığı da tescillenir ve böylece iki kıtanın buluştuğu gerçekten bir buluşma noktası olan bu şehirde bütün sporcular bir araya gelip dünyaya buradan dostluk mesajını, sporun centilmenlik duygularını kardeşliği ve sevgiyi dünyaya yansıtırız. Kendi dönemimde böyle bir kararın verilmiş olması benim için ayrı bir gururdur. Sayın başbakan'a bu konuda arkamızda durması ve bunu beyan etmesi bize güç vermiştir. Bundan dolayı kendisine teşekkür ederim" diye konuştu.

"Bizim kazanma konusunda karşı tavırlarımız ve ataklarımız çok önemli" diyen Başkan Topbaş, "Biz yurt dışına gittiğimizde İstanbul'a karşı gösterilen hayranlığı ve gelişmeler konusunda yine gösterilen takdirin farkındayız. Bu durum İstanbul için büyük bir şanstır. Tokyo daha önce olimpiyatları almış bir şehir. Burada İstanbul daha şanslı çünkü dünyada medeniyetler ittifakının konuşulduğu bir süreçte farklı kültürlerin asırlardan beri barış içinde yaşadığı bir şehir olması nedeniyle şansının çok yüksek olduğunu düşünüyorum. Olimpiyatların yapılması düşünülen bölgelerde ulaşım ve iletişim konusunda hiçbir sorun olmayacak. Şuan mevcut spor alanlarımız olimpiyatlara ev sahipliği yapabilecek niteliktedir. Çok fazla ciddi bir yatırım gerekmeyecek. Şans olarak baktığımız zaman İstanbul daha şanslıdır" ifadelerini kullandı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Topbaş, 'İstanbul Tokyo ve Madrid'ten Daha Şanslı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement