Toplu Taşımaya 4 Büyük Araç - Son Dakika
Güncel

Toplu Taşımaya 4 Büyük Araç

Toplu Taşımaya 4 Büyük Araç

İnegöl Belediyesi, okullar başlamadan önce 70 kişi taşıma kapasiteli büyük otobüsleri araç filosuna dahil etti.

14.09.2013 11:36

Otobüsler Pazartesi gününden itibaren özellikle sabah ve akşam saatlerinde hizmet verecek.

İnegöl Belediye Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Şen, İNULAŞ yetkilileri ile birlikte yeni otobüslerin tanıtımını yaptı.

Başkan Yardımcısı Yusuf Şen yaptığı açıklamada: "Bilindiği üzere İnegöl Belediyesi olarak ilçe merkezindeki toplu taşıma araçlarını 2009 yılında İNULAŞ adı altında tek çatı altına topladık. Sistem oturduktan sonra ise 09 Mayıs 2010 tarihinde elektronik bilet sistemine geçtik. Bu uygulama ile ilçedeki 108 adet toplu taşıma aracından nakit para ve biletli sistemi ortadan kaldırarak, vatandaş için daha kolay ve rahat bir sistemi hayata geçirmiş olduk. İnegöl şehir içi ulaşımı sağlayan toplu ulaşım araçlarını tek çatı altına topladıktan sonra, kent içi ulaşım için Trafik Ulaşım Şefliğimizce mevcut cadde ve sokaklarda yeni güzergâhlar belirlendi. Bu güzergahlarda yıllık, aylık, haftalık, günlük ve saatlik duraklanmalar ayarlandı. Bu bağlamda yolcu taşıma işi de modern araçlarla donatıldı. Araçlardaki güvenlik, hırsızlık ya da unutulan eşyalarla alakalı da kamera sistemi devreye alınarak tüm yolcu taşıma araçları 7/24 denetim altına alındı" dedi.

"İnegöl Belediyesi olarak ilçe halkımıza; çağdaş, sağlıklı, ekonomik ve konforlu ulaşım imkanı sunmanın derdindeyiz. Engelli aparatı ile engelli vatandaşlarımız için, yaşlı oturma bölmeleri ile de yaşlılarımız için son derece kullanışlıdır. Bu kapsamda 4 adet 9,5 metre boyunda, 70 kişi taşıma kapasiteli büyük yolcu taşıma araçlarını filomuza dahil ettik. İNULAŞ tarafından filoya kattığımız bu 4 aracın maliyeti 1 milyon 20 bin TL'dir. İlçemizdeki tüm toplu taşıma araçlarımız, ilçe halkımızın yoğun kullanımına sahne olmaktadır. Bu yoğunluk bazı bölgelerde belirli saatlerde sıkıntıya da sebebiyet vermekteydi. Alanyurt, Akhisar ve Toki bölgelerinde PİK saatleri dediğimiz, sabah ve akşam saatlerinde çok yoğun yolcu sirkülasyonu yaşanmaktaydı. Hem bizim tespitlerimiz, hem de vatandaştan gelen talepleri dikkate alarak ilk olarak bu bölgedeki sefer sayılarını çoğalttık. Bunun yeteri kadar çözüm olmadığını görünce de bu işe kalıcı çözüm bulmak, bu bölgelerde vatandaşlarımızın yaşadığı mağduriyeti gidermek ve trafikte rahatlama sağlamak adına bu 4 büyük otobüsü filomuza kattık. Filomuza kattığımız bu yeni hizmet araçlarımızın İnegöl'ümüze hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Toplu Taşımaya 4 Büyük Araç - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement