Toplumsal Sorunlara Yazılım Geliştirerek Çözüm Aranacak - Son Dakika
Güncel

Toplumsal Sorunlara Yazılım Geliştirerek Çözüm Aranacak

En az 10 yıl deneyimli 40 kıdemli yazılım geliştirici 12 saat sürecek Java For Good – İyilik İçin Java etkinliğinde tecrübeleri ile gerçek sorunlara çözümler arayacak.

29.11.2016 09:49

Crossover Türkiye öncülüğünde organize edilen ve Activebuilder, Türk Kızılayı, Oracle Türkiye ve Haytap'ın proje ortağı olarak yer alacağı Java For Good – İyilik İçin Java etkinliğinde katılımcılar Mültecilik, Küresel Isınma ve Sokak Hayvanları gibi önemli toplumsal sorunlara çözüm arayacaklar.

Konuyla ilgili açıklama yapan Crossover Türkiye Genel Müdürü Sinan Ata; "Nihai hedefimiz konforlu koltuklarımızdan Türkiye'nin gerçek sorunlarını eleştirmek yerine bu sorunlara yazılımsal çözümler üretmek ve küçük de olsa katkı sağlamaktır. Bu sebeple yapacağımız Hackathon'a katılımı 40 kişiyle sınırladık ve yalnızca 12 saatte bu işi yapabilecek, 10 yılın üzerinde Java deneyimi olan adaylardan bir yıldızlar takımı oluşturmayı hedefledik. Başta Mültecilik olmak üzere Küresel Isınma ve Sokak Hayvanları gibi önemli toplumsal sorunlarda teknolojinin ne gibi farklar yaratabileceğini ispat etmek istiyoruz. Java For Good – İyilik İçin Java etkinliğinde örneğin katılımcılarımızdan biri sokak hayvanlarının takip ve bakım süreçlerini yönetecek bir uygulama geliştirebilirken diğerleri mültecilik ya da küresel ısınma üzerine bir proje yapabilir. Etkinlik sonunda açık kaynak halinde tüm projeleri öğrenciler, STK'lar ve devlet otoritesiyle ücretsiz olarak paylaşacağız. Bu proje kapsamında yanımızda olan Activebuilder, Türk Kızılayı, Oracle Türkiye ve Haytap'a da katılım ve desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum."dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Toplumsal Sorunlara Yazılım Geliştirerek Çözüm Aranacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement