Trabzon'da Düzenlenen Avrupa Çocuk Filmleri Festivali Sona Erdi - Son Dakika
Güncel

Trabzon'da Düzenlenen Avrupa Çocuk Filmleri Festivali Sona Erdi

Trabzon\'da Düzenlenen Avrupa Çocuk Filmleri Festivali Sona Erdi

Trabzon'da düzenlenen Avrupa Çocuk Filmleri Festivali bugün sona erdi.9 Mayıs Avrupa Günü dolayısıyla Türkiye genelinde 3 ilde düzenlenen Çocuk Filmleri Festivali'nde son güne gelindi.

09.05.2012 15:54

Trabzon'da düzenlenen Avrupa Çocuk Filmleri Festivali bugün sona erdi.

9 Mayıs Avrupa Günü dolayısıyla Türkiye genelinde 3 ilde düzenlenen Çocuk Filmleri Festivali'nde son güne gelindi. Etkinliğin son gününde Tonya Feride Ahmet Şener İlköğretim Okulu, Atatürk İlköğretim Okulu, Hasan Saka İlköğretim Okulu ve Cengiz Topel İlköğretim Okulu katıldı. Öğrencilere 2 film gösterildi. Avrupa Birliği Merkezi tarafından öğrencilere kitap dağıtıldı.

Festivalle ilgili olarak açıklamalarda bulunan Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı Suat Hacısalihoğlu, "Bu etkinlik aslında Türkiye'de Avrupa Birliği'nin tanıtımı ve aynı zamanda şehrimizde Avrupa Birliği tanıtımlarından bir tanesi. Oda olarak bünyemizde Avrupa Birliği Ofisi vasıtasıyla gençlerimize, çocuklarımıza ve yetişkinlere Avrupa Birliği'nin tanıtılması esas amaç. Bu doğrultuda yıl boyunca bazı etkinlikler yapıyoruz bu etkinlikler gençler daha çok gençleri ve çocukları kapsıyor. Daha öncede gençlere dönük bazı çalışmalarımız oldu bu da 'Avrupa Çocuk Sinema Günleri' olarak dikkate alınacak bir konu" dedi.

Trabzon Milli Eğitim Müdürü Tamer Kırbaç ise konuşmasında "Çocukların öğrenmeleri aslında sınıfta değilde okul dışında da gerçekleşebileceğinin güzel bir örneği aslında. Çocuklarımızın gülüp eğlenirken Avrupa Birliği hakkında bilgi edinmelerini amaçlayan bir faaliyet. İnşallah çocuklarımız bundan istifade etmiş bir biçimde ayrılırlar" diye konuştu.

TTSO AB Bilgi Merkezi Koordinatörü Yakup Karbuz'un da katıldığı gösterimde ilköğretim okulu öğrencisi çocuklar palyaçolar ve çizgi film karakteri Pepe ile zevkli bir gün geçirirken, doyasıya eğlendiler. - TRABZON

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Trabzon'da Düzenlenen Avrupa Çocuk Filmleri Festivali Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement