Trafik Sorunlarını Yazdığı Gün Kazada Öldü - Son Dakika
Son Dakika Logo
Son Dakika Uygulamayı yükle! YÜKLE

Trafik Sorunlarını Yazdığı Gün Kazada Öldü

Google algoritmasına bırakmayın, okuyacağınız haberi siz seçin! Tıkla ve ekle
Trafik Sorunlarını Yazdığı Gün Kazada Öldü

78 Yaşındaki Borçbakan, Bursa Haber Gazetesindeki Makalesinde, 'Bursa Trafiğindeki Sıkıntı, Büyük Bir Oranla, Sürücülerden Kaynaklanıyor. 'Diye Yazmıştı.

Bursa'da dün gece trafik kazasında hayatını kaybeden Bursalı gazeteci ve köşe yazarı Cihan Borçbakan, son makalesinde kentteki trafik sıkıntısını ele aldı. Uludağ Üniversitesi'nin kokteylinden dönüşte trafik ışıklarında bir otomobilin altında kalan 78 yaşındaki Borçbakan, Bursa Haber gazetesindeki makalesinde, "Bursa trafiğindeki sıkıntı, büyük bir oranla, sürücülerden kaynaklanıyor. 2,5 milyon nüfuslu 350 bin araç bulunan Bursa trafiğinde 100 polis yetersiz kalıyor" diye yazdı.

Uludağ Üniversitesi'nin Çekirge Vamtes Tesisleri'ndeki kokteylinden dönüşte kazada ölen Borçbakan, 2,5 milyon nüfuslu Bursa'nın trafik sıkıntısının 150 polise emanet olduğunu, izinli ve başka görevde olanlarla birlikte bu sayının zaman zaman 100 kişiye düştüğünü belirterek, Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'ne takviye yapılmasını istedi.

Sürücülerde hakim olan duygunun, kurallara uymamak olduğunu söyleyen Borçbakan, "Sürücüler istedikleri yerde park etme rahatsızlığına sahip oluyorlar. Bütün bunların dışında, usulsüz park etmelerinin yanı sıra, sollama, sürat, yola mani olma, keyfi klakson çalma ve araba içinde yüksek sesle müzik setini açma gibi kirliliklere meydan vermeleri insanlarımızı çileden çıkarmaktadır" diye yazdı.

Görev yaptığı gazetedeki arkadaşları dün gece kazadan bir kaç dakika önce kokteylde son fotoğrafını çektikleri Cihan Borçbakan'ın evinden iş yerine toplu taşıma araçlarını kullanarak gittiğini söylediler.

(İHS-ÖK-Y)

Kaynak: İHA