Travestilerinden Ayrımcılığa Tepki - Son Dakika
Güncel

Travestilerinden Ayrımcılığa Tepki

Travestilerinden Ayrımcılığa Tepki

Rezervasyon Yaptıran Gökkuşağı Derneği Üyeleri Restorana Alınmadıklarını İddia Ederek, Uygulamaya Tepki Gösterdiler

21.12.2010 18:55

Bursa'da bir restoranda sahneye çıkan şarkıcı Devran Çağlar'ı izlemek için rezervasyon yaptıran Gökkuşağı Derneği üyeleri, travesti oldukları için restorana alınmadıklarını iddia ederek, uygulamaya tepki gösterdiler. Restoran önünde açıklama yapan Gökkuşağı Derneği Başkanı Öykü Evren, "Sahneye çıkan kişinin de cinsel eğilimi bizden farklı değil. Arkadaşlarım ve ben bu durumdan çok rencide olduk" dedi.

Merkez Osmangazi İlçesi'ndeki bir restoranda sahneye çıkan şarkıcı Devran Çağlar'ı izlemek isteyen Travestileri, Transseksüelleri, Gayleri, Lezbiyenleri Koruma, Yardımlaşma ve Kültürel Etkinlikleri Geliştirme Derneği (GÖKKUŞAĞI) üyeleri restorana alınmamalarını yaptıkları eylemle protesto ettiler.

Restoranın önünde toplanan travestiler adına konuşan dernek başkanı Öykü Evren, derneğin bir etkinliği çerçevesinde Devran Çağlar'ın mekanda eğlenmek istediklerini ve bu amaçla rezervasyon yaptırdıklarını belirtti. Öykü Evren, "Bir sorun olmaması için daha önce gelerek durumu izah ettik. Travesti ve transseksüel olduğumuz için programa kabul etmeyeceklerini söylediler. Fakat sahneye çıkan kişinin de cinsel yönelimi bizden farklı değil. Hatta onun dışında çıkan sanatçının da cinsel eğilimi bizim gibi. Fakat bize karşı böyle bir tavır alınması, insan hakları ihlali ve ötekileştirmedir" dedi.

Restoran işletmecileri hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına da şikayette bulunacaklarını söyleyen Evren, "Biz sıradan insanlar gibi yaşamak istiyoruz. Fakat sıradan insanlar gibi biz neden yaşayamıyoruz. Bana yetkili kişinin söylediği şuydu: 'Biz size değil gelen kişilere güvenmiyoruz. Kusura bakmayın çok elit müşterilerimiz geliyor.' Arkadaşlarım ve ben bu durumdan çok rencide olduk. Bununla ilgili de Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunacağız. Çünkü burası umuma açık bir yer. Belli bir kesime ait değil. Benim de bir dükkanım var. Oraya gelenlerin hangi kimlikte geldiklerini sorgulamıyorum" diye konuştu.

Basın açıklamasının ardından Çarşı Polis Merkezi'ne giden Öykü Evren, buraya çağrılan işletmecinin kendilerini işyerinde ağırlama sözü vermesinin ardından şikayetinden vazgeçti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Travestilerinden Ayrımcılığa Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement