Tse ile Thk Üniversitesi Arasında İşbirliği Protokolü - Son Dakika
Güncel

Tse ile Thk Üniversitesi Arasında İşbirliği Protokolü

Tse ile Thk Üniversitesi Arasında İşbirliği Protokolü

TSE ile Türk Hava Kurumu Üniversitesi arasında, ortaklaşa proje geliştirilmesi, standardizasyon ve uygunluk değerlendirme alanlarındaki işbirliğinin geliştirilmesi konularında protokol imzalandı.

24.07.2013 17:01

TSE ile Türk Hava Kurumu Üniversitesi arasında, ortaklaşa proje geliştirilmesi, standardizasyon ve uygunluk değerlendirme alanlarındaki işbirliğinin geliştirilmesi konularında protokol imzalandı.

Türk Standardları Enstitüsü (TSE) ile Türk Hava Kurumu Üniversitesi arasında işbirliği protokolü imzalandı. TSE binasında gerçekleştirilen protokol imza törenine TSE Başkanı Hulusi Şentürk ve THK Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Müslüm Cengiz Taplamacıoğlu da katıldı. Standardizasyon ve uygunluk değerlendirme alanlarındaki işbirliğinin geliştirilmesi, TSE tarafından THK Üniversitesi personeli ve öğrencilerine eğitim programlarının uygulanması ve iki kurum arasında ortaklaşa projeler geliştirilmesini kapsayan porotokol Şentürk ve Taplamacıoğlu imza attı.

"ÇAĞIMIZ ARTIK NORMLAR ÇAĞI"

TSE Başkanı Şentürk, Türkiye'de standardizasyon ve buna bağlı olarak ürünü garantileme hizmetlerinin küresel ekonomide gelmiş olduğu seviyeyi anlatmakta zorluk çektiklerini belirterek, "Dünya global bir köy haline geldi. Bu köyün bir evinde oturmak için de bu köyün normlarına uymak lazım. Çağımız artık normlar çağı. Ama o normlara uymak mı yoksa o normların oluşturulmasında etkin olmak mı? Türkiye artık buna karar vermeli" dedi.

Üniversitelerin normların oluşturulması konusunda öncü konumda olduklarını ifade eden Şentürk, üniversitelerde standartlar konusunda özel derslerin olması gerektiğine işaret ederek, "Türkiye'nin standardizasyon formatındaki insanlara ihtiyacı var. Türkiye'nin standardizasyon alanında en geri kaldığı alan havacılıktır. O alanda tamamen yokuz" şeklinde konuştu.

"İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ ÇERÇEVESİNDE EYLEM PLANLARI HAZIRLAYACAĞIZ"

THK üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Taplamacıoğlu, havacılık sektörünün son yıllarda hızla arttığını dile getirerek, "Uçak ve yer hizmetlerinde hal yabancı personele ihtiyaç duyduğumuz ülkemizde neden bu kişileri kendimiz yetiştirmiyoruz?" diye konuştu.

İşbirliği protokolü çerçevesinde eylem planları hazırlayacaklarına işaret eden Taplamacıoğlu, "Panel, sempozyum organizasyonlarımız var. Proje ve Ar-Ge çalışmalarında işbirliğine hazırız. Belgelendirme ürün gibi sertifikasyon hizmetlerinde, deney ve kalibrasyonlarında sizlere destek olacağımızı belirtmek istiyorum" ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardında taraflar arasında işbirliği protokolü imzalandı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Tse ile Thk Üniversitesi Arasında İşbirliği Protokolü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement