Tübitak Raporu Poyrazköy Mahkemesinde - Son Dakika
Güncel

Tübitak Raporu Poyrazköy Mahkemesinde

Tübitak Raporu Poyrazköy Mahkemesinde

Poyrazköy davasında avukatların talepte bulunması sonrası 5 nolu hard disk üzerinde inceleme yapan TÜBİTAK ön raporu mahkemeye ulaştı.

14.11.2013 15:46

Poyrazköy davasında avukatların talepte bulunması sonrası 5 nolu hard disk üzerinde inceleme yapan TÜBİTAK ön raporu mahkemeye ulaştı. Mahkemeye ulaşan ön raporda "Şu ana kadar gerçekleştirilen inceleme ve laboratuar testleri sonucunda normal kullanıcı veya sistem davranışları ile açıklanamayacak bir bulguya rastlanmamıştır" ifadeleri yer aldı.

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda bulunan İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Poyrazköy davası devam ediyor. Avukatların mahkeme heyetine TÜBİTAK'tan 'Dijital kayıtların hangi bilgisayarda oluşturulduğu ve hard diskin hangi kullanıcıya ait olduğu' şeklinde bir takım soruların yanıtlanması talebi sonrası TÜBİTAK'a gönderilen 5 nolu hard disk ile ilgili ön raporun mahkemeye ulaştığı ifade edildi.

TÜBİTAK uzmanları Osman Pamuk, Burak Akoğuz ve Erdem Alparslan tarafından hazırlandığı öğrenilen ön raporda Hard disk üzerinde kurulu işletim sisteminin ne odluğu, ne zaman yüklendiği, sistem kullanıcıları, sistem üzerine kurulu programlar ve en son çalıştırılan programların tespit edildiği belirterek "En son açılan ve değiştirilen dokümanlarla bu işletim sisteminin internete bağlı olup olmadığı da incelenmektedir. Ofis programı da incelenmiştir. Zararlı yazılım incelemeleri kapsamında sabit diskte faaliyet gösteren zararlı yazılımlar analiz edilmekte ve bu zararlı yazılımların etki ve kabiliyetleri değerlendirilmektedir" açıklaması yapıldı.

BİR BULGUYA RASTLANMAMIŞTIR

TÜBİTAK uzmanları tarafından mahkemeye gönderilen ön raporun sonuç kısmında ise "Şu ana kadar gerçekleştirilen inceleme ve laboratuar testleri sonucunda normal kullanıcı veya sistem davranışları ile açıklanamayacak bir bulguya rastlanmamıştır" denildi.

Ön raporun açıklanmasının ardından sanık avukatlarından Hüseyin Ersöz, TÜBİTAK tarafından gönderilen ön rapora itirazda bulundu. Avukat Hüseyin Ersöz raporu hazırlayan bilirkişi heyetini reddettiklerini söyleyerek "Osman Pamuk ve Erdem Alparslan'ın Kafes Eylem Planı ve Balyoz davaları kapsamında da raporlar hazırladı. Bu kişiler tarafından diğer davalarda hazırlanmış olan bilirkişi raporlarında yer alan tespitlerin tartışmalıdır. Erdem Alparslan, Balyoz davasındaki iddiaların dayanağını oluşturan 11, 16 ve 17 Nolu CD'ler üzerinde inceleme yapan bilirkişidir. 5 Nolu Hard Disk içinde kayıtlı olan dokümanların tamamına yakınının 11 Nolu CD içinde kayıtlı olduğu da göz önüne alındığında bilirkişi Alparslan'ın kanaatini önceden açıklamış olduğu ve bilirkişilik yapamayacağının kabulü gerekmektedir" dedi.

Osman Pamuk ve Erdem Alparslan hakkında daha önce hazırlamış oldukları raporlar nedeniyle suç duyurusunda bulunduklarını ifade eden Hüseyin Ersöz, bu nedenle aralarında husumet bulunduğunu belirterek, söz konusu ön raporun kendilerinin hazırlattığı bilimsel mütalaalarla uyuşmadığını söyledi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Tübitak Raporu Poyrazköy Mahkemesinde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement