TÜGİK, Somalı Çocuklara Sahip Çıkıyor - Son Dakika
Güncel

TÜGİK, Somalı Çocuklara Sahip Çıkıyor

TÜGİK, Somalı Çocuklara Sahip Çıkıyor

Genç İşadamları Konfederasyonu Genel Başkanı Erkan Güral ve beraberindeki bir heyet, maden faciasının meydana geldiği Soma'da temaslarda bulundu.

28.05.2014 09:51  Güncelleme: 09:46

Yerel yetkilileri ve şehit yakınlarını ziyaret eden TÜGİK heyeti, özellikle çocukların eğitimi konusunda tüm imkânlarını kullanacaklarını söyledi.

Manisa'nın Soma İlçesi'nde yaşanan ve 301 madencimizin yaşamını yitirmesine yol açan kaza nedeniyle bölgeye giden TÜGİK heyeti, çok sayıda ziyaret ve görüşme gerçekleştirdi. TÜGİK Genel Başkanı Erkan Güral, TÜGİK Yüksek İstişare Konseyi ve TÜGİK Vakfı Başkanı Erhan Özmen ile Türkiye'nin değişik illerinden gelen Genç İşadamları Dernekleri başkanlarından oluşan kalabalık grup, Soma temaslarına, Soma Kaymakamı Mehmet Bahattin Atçı'yı ziyaret ederek başladı. Kaymakam Atçı'dan son durum hakkında bilgi alan Başkan Güral, "TÜGİK olarak yardımlar konusunda her türlü desteğe hazırız. Başta şehitlerimizin çocuklarının eğitimleri olmak üzere, ihtiyaç duyulan konularda bize bilgi verirseniz, bu ihtiyaçların karşılamak için imkânlarımızı kullanacağız" dedi.

ÇOCUKLARA EĞİTİM BURSU SAĞLANACAK

Erkan Güral başkanlığındaki TÜGİK heyeti, kaymakamlık çıkışı bir grup maden işçisiyle görüştükten sonra, bu talihsiz kazada yaşamını yitiren maden şehitlerinden bazılarının ailelerini ziyaret etti. Evlerine gittikleri ailelerin çocuklarına hediyeler götüren işadamları, şehitlerin eşleri ve diğer yakınlarına başsağlığı dileklerini iletti. Ailelere, özellikle çocukların eğitimini çok önemsediklerini söyleyen Başkan Güral, Somalı şehitlerin çocuklarına, ilkokuldan üniversiteye kadar eğitim bursu sağlamak istediklerini bildirdi. TÜGİK YİK ve TÜGİK Vakfı Başkanı Erhan Özmen de ziyaret edilen tüm ailelere, "Çok kötü günler yaşadığınızı biliyoruz. Hepimiz çok üzgünüz. Sizleri asla yalnız bırakmayacağız. Devlet-millet el ele vererek acılarınızın üstesinden geleceğiz. Hep birlikte bu çocukların eğitimlerine odaklanmanız. Birlikte 430 çocuğumuzun kaderini değiştireceğiz" diye konuştu.

MADEN ŞEHİTLİĞİNİ ZİYARET

Pek çoğu oldukça kötü koşullarda yaşayan, kaza şokunu hala üzerlerinden atamayan ailelerin evlerine konuk olan işadamları, özellikle çocuklara yakın ilgi gösterdi. Aile fertleriyle sohbet ederek, ihtiyaçlarını öğrenmeye çalışan işadamları, telefonlarını aile bireylerine vermeyi de unutmadı. TÜGİK Başkanı Erkan Güral, "Her türlü ihtiyacınız için bizleri arayabilirsiniz" dedi. Şehit yakınlarının ziyaretin ardından Güral ve beraberindekiler Soma Maden Şehitliği'ni ziyaret etti. Kazada yaşamını yitiren madencilerden bir bölümünün defnedildiği mezarlıkta ailelere başsağlığı dileyen işadamları, tüm mezarlara da karanfil koydu, dua okudu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel TÜGİK, Somalı Çocuklara Sahip Çıkıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement