Tunceli - İhd'den 'Geçici Güvenlik Bölgelerine' Tepki - Son Dakika
Güncel

Tunceli - İhd'den 'Geçici Güvenlik Bölgelerine' Tepki

Tunceli - İhd\'den \'Geçici Güvenlik Bölgelerine\' Tepki

Tunceli'de, Bdp Tunceli Milletvekili Şerafettin Halis'in de Aralarında Bulunduğu Bir Grup, Pülümür İlçesi'nde Önceki Gün Geçici Güvenlik Bölgesi Yakınlarında Hayvan Otlatan Çoban 33 Yaşındaki Fikri Karakuş'un, Kobra Tipi Helikopterden Açılan Ateşle Yaralanmasını Protesto Etti.

13.08.2010 17:30

TUNCELİ'de, BDP Tunceli Milletvekili Şerafettin Halis'in de aralarında bulunduğu bir grup, Pülümür İlçesi'nde önceki gün geçici güvenlik bölgesi yakınlarında hayvan otlatan çoban 33 yaşındaki Fikri Karakuş'un, Kobra tipi helikopterden açılan ateşle yaralanmasını protesto etti.

BDP Tunceli Milletvekili Şerafettin Halis'in de katıldığı basın açıklamasında konuşan İHD Tunceli Temsilcisi avukat Barış Yıldırım, geçici güvenlik bölgelerinin, bölgedeki yaşam hakkı ihlallerini de birlikte getirdiğini savundu. Fikri Karakuş'un Kobra helikopterlerinin uzun süreli saldırısına maruz kaldığını ileri süren Yıldırım, "Fikri Karakuş, orada koyunları ile birlikte bulunduğu sırada saldırıya uğramıştır ve mucize eseri kurtulmuştur. Biz daha önce birçok kez açıklama yaparak, geçici güvenlik bölgelerinin hukuka uygun olmadığını söylemiştik" dedi.

Geçici güvenlik bölgelerinin kaldırılması için Genelkurmay Başkanlığı hakkında daha önce dava açtıklarını hatırlatan Yıldırım, Tunceli'de 5 ayrı bölgede 'geçici güvenlik bölgesi' uygulamasının sürdüğünü belirtti.

'SİVİL VATANDAŞIN CAN GÜVENLİĞİ TEHLİKEDE'

Yıldırım, çoban Karakuş'un, geçici güvenlik bölgesi içinde olduğu için saldırıya uğradığını iddia ederek şöyle konuştu:

"Daha önce de demiştik şimdi de diyoruz, geçici güvenlik bölgeleri ilimizde sivillere yönelik yaşam hakkı ihlallerini birlikte getirebilir ve nitekim öyle oldu. Artık yayladaki sivil vatandaşlarımızın can güvenliği tehlikede. Son günlerde kobra helikopterleri bölgeyi bombalıyor. Bu silahlar ulusalar rası anlaşmalara göre yasaklanmış silahlar. Biz buradan şunu söylüyoruz ve yetkililere çağrıda bulunuyoruz. Bu saldırıyı gerçekleştiren ve emrini veren askeri yetkililer hakkında derhal soruşturma başlatılmalı. Hukukun gerekleri yerine getirilmeli."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tunceli - İhd'den 'Geçici Güvenlik Bölgelerine' Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement