Tünel Kazarak 15 Kilo Altın Çaldılar - Son Dakika
Güncel

Tünel Kazarak 15 Kilo Altın Çaldılar

Tünel Kazarak 15 Kilo Altın Çaldılar

İstanbul'da gündüz bir kuyumcuya tünel kazarak giren hırsızlar 15 kilo altınla kayıplara karıştı.

13.06.2013 10:49  Güncelleme: 11:23

İstanbul'da gündüz bir kuyumcuya tünel kazarak giren hırsızlar 15 kilo altınla kayıplara karıştı. Zanlıların çantalar ile kaçması bir işyerinin güvenlik kamerasına takıldı.

Akıllara durgunluk veren olay, geçtiğimiz yıl Güngören ilçesinde meydana geldi. İddiaya göre, işyeri sahibi Abdullah Peker'in cuma namazı için kuyumcudan çıkmasını fırsat bilen hırsızlar harekete geçti. Dükkanın yanındaki binanın bodrumuna giren hırsızlar, tünel kazarak kuyumcunun deposuna girmeyi başardı. Zanlılar yaklaşık 7 dakika içinde, vitrinde bulunan 15 kilo altını çantalara doldurarak kendilerini sokakta bekleyen araç ile kaçmayı başardı.

"FARKLI BİNADAN GİRDİKLERİ İÇİN KİMSE TAHMİN EDEMEMİŞ"

Olayı anlatan işyeri sahibi Abdullah Peker, "Cuma saatine gittiğim zaman arkadan duvarı delerek dükkanıma girdiler. 15 kilo civarında altınımı alıp 7 dakikada dükkanı terk ettiler. Binaya giren çıkanları fark edince oturan insanları tek tek uyarmışlar. Oradaki bina sakinleri tedbir almış ama benim ön caddedeki dükkanıma tünel kazarak gireceklerini tahmin edememişler. Maddi zararım 1.5 milyon TL. Suçlular bulunamadı. Kamerada krem rengi araba belli. Şu ana kadar hiç birşey elde edemedik. Elde edildiyse de polis bize sonucunu bildirmedi" dedi.

"SİGORTA VİTRİNDE OLDUĞU İÇİN ZARARI KARŞILAMADI"

İşyeri için her türlü tedbiri aldığını ifade eden Peker, "Kamera mevcut, alarm kurulu, kepenkler kapalı fakat kasko mal vitrinde diye reddetti. Onunla da mahkemelik olduk. Süreç devam ediyor" diye konuştu. Kuyumcuya giren hırsızlar işyerinin içinde bulunan kamera kayıtlarının tutulduğu bilgisayarıda giderken yanlarında götürdü.

KAMERAYA YAKALANDILAR

Hırsızların işyerinden altınlarla kaçması ise sokakta bulunan bir işyerinin güvenlik kamerasına yansıdı. Krem rengi ticari kamyonet ile sokağa gelen hırsızların daha sonra ellerinde çantalar ile araca bindikleri yer alıyor. Hırsızların rahat tavırları dikkat çekiyor.

Olayla ilgili soruşturma hala devam ediyor. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Tünel Kazarak 15 Kilo Altın Çaldılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement