BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Tunus'ta yeni anayasanın kabul edilmesinden duyduğu memnuniyeti belirterek, Tunus örneğinin reform arayan diğer halklara da model olabileceğini bildirdi.
BM Genel Sekreterlik Sözcülüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Genel Sekreter Ban, Tunus'un yeni anayasayı diyalog içinde yapmasının demokratik dönüşüm için tarihi bir dönüm noktası olduğunu ifade ederek, "Tunus örneği, reform arayan diğer halklara da model olabilir" değerlendirmesinde bulundu.
Tunus'taki siyasi aktörlerden geçiş sürecinin diğer adımlarını da barışçı, kapsayıcı ve şeffaf bir şekilde gerçekleştirmelerini isteyen Ban, Tunus'un ekonomik gelişimine de gerekli değerin verilmesinin önemine değindi.
Tunus'ta Ulusal Kurucu Meclisi üyeleri, yeni anayasa taslağının tümü üzerinden yapılan son oylamada gerekli olan 3'te 2 çoğunluğu sağlayarak, 12'ye karşı 200 oyla yeni anayasa taslağını onaylamıştı.
Tunus Anayasası, toplumun bütün kesimlerinin desteğini alması açısından Arap Baharı sonrası yapılan ilk anayasa olması nedeniyle önem taşıyor. Yeni anayasa çalışmalarına 2 yıl önce başlanmıştı. - New York
Son Dakika › Güncel › Tunus'ta Anayasanın Kabul Edilmesi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?