Tüpraş'taki Denetim - Son Dakika
Güncel

Tüpraş'taki Denetim

Tüpraş\'taki Denetim

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız: "Şu anda onlarca, yüzlerce firmanın denetimleri yapılmakta, neden yalnızca TÜPRAŞ'ın denetimi kamuoyunda konuşulmaktadır. Bunu ben çok doğru bulmuyorum"

26.07.2013 16:29

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Şu anda onlarca, yüzlerce firmanın denetimleri yapılmakta, neden yalnızca TÜPRAŞ'ın denetimi kamuoyunda konuşulmaktadır. Bunu ben çok doğru bulmuyorum" dedi.

Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Enerji Hanım" toplantısına katılmak üzere kente gelen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, toplantı öncesi Türkiye Petrol Rafinerileri AŞ'de (TÜPRAŞ) yapılan denetimlerle ilgili basın mensuplarına açıklama yaptı.

Vergi denetiminin ağırlıklı bir süreç olduğunu ve denetimin bu zamana denk geldiğini belirten Yıldız, "'Başka siyasi gerekçesi var mıydı?' diyenlere çok net bir cevabımız var. Böyle bir gerekçe olmaz arkadaşlar. Bu tür denetimler siyasi gerekçelerle değil, teknik gerekçelerle yapılmaktadır. Bundan önce onlarca yapılan denetim gibi bundan sonra yapılacak. Onlarca denetim gibi TÜPRAŞ'ın ve diğer kuruluşların denetimleri vardır. TÜPRAŞ Türkiye'nin en yüksek cirolu bir anonim şirketidir. Ciro itibariyle de, karlılık itibariyle de her zaman Türkiye'de ilk beşte olmuştur ama böyle olması denetimlerden muaf olması anlamına gelmez. Bu süreci yalnızca Gezi Parkı olaylarıyla ve siyasi olaylarla ilgilendirmek istersek bundan önce yapılan denetimleri o zaman izah edememiş oluruz. Bu doğru bir yaklaşım olmaz. O yüzden rutin denetimlerle alakalı zamanlama bu ana denk gelmiştir. Şu anda onlarca, yüzlerce firmanın denetimleri yapılmakta, neden yalnızca TÜPRAŞ'ın denetimi kamuoyunda konuşulmaktadır. Bunu ben çok doğru bulmuyorum" dedi.

"Kaçakçılık itamıyla yapılan bir denetim değil"

Denetimlerin rafineri üretim merkezlerinden bayilere kadar var olduğunu kaydeden Yıldız, şöyle konuştu:

"TÜPRAŞ'ta ister jet yakıtla alakalı, isterse 10 nolu yağ ile alakalı neyle alakalı olursa olsun, TÜPRAŞ'a yapılan denetim kaçakçılık ithamıyla yapılan bir denetim değildir. Türkiye bir hukuk devleti ve hukuk devleti içerisinde her birimiz ona duyarlı bir şekilde davranmamız lazım. Tabi ki kaçakçılıkla alakalı benim, sizin, yani her birimizin görevleri var ve buna müsaade etmeyiz. TÜPRAŞ'ın bununla alakalandırılmasını doğru bulmam." - Hakkari

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement