
Modernize edilmiş klasik Türk yemeklerinden oluşan bir paketle, Tüm Aşçılar Federasyonu (TAF) Milli Takımı, 19-25 kasım tarihleri arasında yapılacak olan "Uluslararası Yemek Yarışması"na katılmak üzere Lüksemburg'a gitti.
TAF Başkanı Yalçın Manav, 9 şeften oluşan milli takımın, ulusal ve bölgesel olmak üzere 2 kategoride yarışmalara katılacaklarını ve ulusal yarışmada 25, bölgesel yarışmada ise 59 ülkenin yer alacağını belirterek şunları söyledi:
?Yarışmalar sırasında kullanılacak yemek malzemelerini beraberimizde götürüyoruz. Yarışmalarda "İstanbul'da Sonbahar" temasını işleyeceğiz. Dünyanın en prestijli yemek yarışmalarından olan ?Uluslararası Villeroy & Boch Culinary World 2010?da mücadele edeceğiz. Hepsi daha önce uluslararası yarışmalarda derece almış 11 şef aşçımızla katılıyoruz. Yarışma ulusal ve bölgesel iki kategoride 19-25 Kasım tarihlerinde yapılacak ö dedi.
Milli Takım Kaptanı Ümit Yüksel de, ulusal takımın soğuk teşhir, sebze tabağı, 5 çeşit gastronomik yemek ile yaratıcı kurabiye çeşitleri ve tatlı tabağı ile 26 ülke ile yarışacağını ifade etti.
Yenilebilir katı yağı ve badem ezmesinden yapılmış heykellerle de mücadele edeceklerini belirten Yüksel bölgesel takımın da Avrupa?ya modernize edilmiş Türk yemeklerini özellikle ?Kıtır Keşkek Üzerine Kuzu Fletoö gibi adını şimdi açıklayamıyacakları özel yemeklerle sergileyeceklerini söyledi.
Bu arada milli aşçıların yarışmada kullanacakları malzemeleri özel ambalajlar içinde taşıdıkları gözlendi.
Yalçın Manav önderliğindeki ekipte Menajer Ali Demircan, ulusal kategoride yarışacak kaptan Ümit Yüksel, Oktay Özgün, Erol Sarıdoğan, Timur Ülkü ile bölgesel kategoride yarışacak Ümit Çelikkaya, Zeynep Ulusoy, Taylan Karabağ, Esat Özata, Serkan Bozkurt, Serkan Yardımcı, Şansal Dervişoğlu yer alıyor.
Son Dakika › Güncel › Türk Aşçılar Uluslararası Yemek Yarışması İçin Lüksemburg?A Gitti... - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?