Türk Telekom'un, üniversiteli gençlerin yanında olma ve onlara yatırım yapma vizyonuyla geliştirdiği genç yetenek programı "WanTTed 2013"ün, 25 Mart'ta başlayacağı belirtildi.
Türk Telekom'dan yapılan açıklamada, iş dünyasının yeni yıldızlarını henüz eğitimleri devam ederken keşfederek profesyonel yaşama hazırlamayı amaçlayan WanTTed programına, üniversitelerin 4. sınıfında okuyan, yüksek lisans veya doktora yapan öğrencilerle yeni mezunların başvurabileceği bildirildi.
WanTTed Camp'ta başarılı olanların, Harvard Üniversitesi'nde düzenlenen seminere katılma fırsatını yakalayacağı ifade edilen açıklamaya göre, bu yıl ikincisi düzenlenen programla, telekomünikasyon sektöründe kariyer yapmak isteyen genç yeteneklerin potansiyellerini keşfetmelerine olanak sağlamak hedefleniyor.
Türkiye'nin değişik illerinde 22 üniversitede, 25 Mart-20 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek "WanTTed 2013" tanıtım günleri sırasında öğrenciler program için başvuruda bulunurken, Türk Telekom yöneticileri ile tanışma şansı da yakalayacak.
İktisadi ve idari bilimler fakültesi bölümleri ile mühendislik fakültelerinin, telekomünikasyon, bilgisayar, elektrik-elektronik, elektronik, endüstri, yazılım, bilişim sistemleri, işletme, sistem yönetim bilişim, matematik mühendisliği bölümlerinde okuyan son sınıf ve yüksek lisans öğrencileri ile yeni mezunlar programa, www.wantted.com.tr üzerinden başvuruda bulunabiliyor.
Adaylar öncelikle üniversite, bölüm, yabancı dil ve yaş koşuluna göre filtrelenecek ve kriterlere uygun bulunanlar 4-5 Mayıs tarihlerinde yapılacak sınavın ardından grup çalışması ve birebir mülakata davet edilecek. Tüm süreçlerde başarılı olan adaylar WanTTed Camp'a gitmeye hak kazanacak.
Açıklamada görüşlerine yer verilen Türk Telekom İnsan Kaynakları, Destek ve Regülasyon Başkanı Şükrü Kutlu, müşteriler ve Türkiye için değer yaratmak amacıyla çalıştıklarını dile getirdi.
Kutlu, şunları kaydetti:
"Bu program sayesinde telekomünikasyon sektöründe görev alacak nitelikli çalışanlar ve geleceğin liderleri yetişecek. Böylece sektöre değer sunma hedefimizi yerine getirirken, ülkemizin geleceğine de yatırım yapmayı hedefliyoruz. Geçen yıl WanTTed programına başvuran 7 bin 200 adaydan 26'sı WanTTed Camp'a alındı. Kampı birincilikle tamamlayan 3 genç yeteneğimize Harvard Üniversitesi'nde eğitim alma fırsatı tanıdık. 14'ü ise Türk Telekom Genel Müdürlüğünde farklı birimlerde göreve başladı." - İSTANBUL
Son Dakika › Güncel › Türk Telekom'un, 'Wantted 2013' Programı Başlıyor - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.