Türk Vatandaşı Ömer Kaya'nın Honduras'ta Öldürülmesi - Son Dakika
Güncel

Türk Vatandaşı Ömer Kaya'nın Honduras'ta Öldürülmesi

Türk Vatandaşı Ömer Kaya\'nın Honduras\'ta Öldürülmesi

Orta Amerika'daki Honduras'ta arkadaşının yanında tatildeyken fotoğraf makinesini çalmak isteyen kişilerce vurularak öldürüldüğü bildirilen Türk vatandaşı Ömer Kaya'nın cenazesi, memleketi Demre'de toprağa verildi.

02.02.2013 12:39

Orta Amerika'daki Honduras'ta arkadaşının yanında tatildeyken fotoğraf makinesini çalmak isteyen kişilerce vurularak öldürüldüğü bildirilen Türk vatandaşı Ömer Kaya'nın cenazesi, memleketi Demre'de toprağa verildi.

Demre'ye bağlı Beymelek beldesinde yaşayan Kaya ailesi, Honduras'ta öldürülen oğulları Ömer Kaya'nın (34) cenazesini Türkiye'ye getirebilmek için Honduras'taki Türkiye Fahri Konsolosuna vekalet gönderdi.

Bürokratik işlemlerin tamamlanmasının ardından Ömer Kaya'nın cenazesi uçakla önce ABD'de Houston'a, oradan da İstanbul'a getirildi. Ardından Antalya'ya getirilen cenazeyi alan Kaya ailesi, Demre'ye bağlı Beymelek beldesi İskele Mahallesindeki evlerine getirdiler.

Ömer Kaya'nın babası Selahattin Kaya ve kardeşleri Celal, Serdar ve Tahir Kaya, evlerinde taziyeleri kabul etti.

Evin bahçesinde düzenlenen cenaze törenine ailesi ve yakınları ile Demre Belediye Başkanı Süleyman Topçu, Beymelek Belediye Başkanı Osman Güngör ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kılınan cenaze namazının ardından Kaya'nın cenazesi mahalle mezarlığında toprağa verildi.

Ömer Kaya'nın İngiltere'den arkadaşı Emre Kars, gazetecilere yaptığı açıklamada, Ömer'in çok iyi bir insan olduğunu, İngiltere'den ayrılmadan önce en son kendisiyle görüştüğünü söyledi.

İngiltere'den ayrıldıktan sonra internet üzerinden görüştüklerini bildiren Kars, iyi olduğunu ve çok eğlendiğini söylediğini belirtti. Kars, "Bu kadar iyi bir insanın, çevresine bu kara sevecen davranan bir kişinin nasıl olur da böyle bir olay başına gelir bilemiyorum. Çok üzgünüm, kendisine Allah'tan rahmet diliyorum" dedi.

Yaklaşık 15 yıl önce Türkiye'den İngiltere'ye giden bu ülkede yaşamaya başlayan Ömer Kaya, garsonluk, dondurmacılık ve son olarak bir emlak şirketinin ortağı olarak iş hayatını sürdürüyordu. Kaya, tatil için Honduras'ın San Pedro Sula şehrinde bir arkadaşının yanında bulunduğu sırada 15 Ocak'ta fotoğraf makinesini almak isteyen kişi ya da kişilerce vurularak yaşamını yitirmişti.

Muhabir: Mehmet Çakmak

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu - ANTALYA

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türk Vatandaşı Ömer Kaya'nın Honduras'ta Öldürülmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement