Türkiye'de Her 100 Kişiden 94'ünün Evinde 'Kur'an-I Kerim' Var - Son Dakika
Güncel

Türkiye'de Her 100 Kişiden 94'ünün Evinde 'Kur'an-I Kerim' Var

Türkiye\'de Her 100 Kişiden 94\'ünün Evinde \'Kur\'an-I Kerim\' Var

Türkiye her 100 kişiden 94'ünün evinde 'Kur'an-ı Kerim' olmasına rağmen, Kur'an okumayı bilenlerin sadece yüzde 5'lik bir kesiminin düzenli bir şekilde Kur'an'ın anlamıyla buluştuğu ortaya konuldu.

09.06.2012 12:21

Türkiye her 100 kişiden 94'ünün evinde 'Kur'an-ı Kerim' olmasına rağmen, Kur'an okumayı bilenlerin sadece yüzde 5'lik bir kesiminin düzenli bir şekilde Kur'an'ın anlamıyla buluştuğu ortaya konuldu.

Kur'an'ın Anlamıyla Buluşmak (KAB) Platformu Başkanı İsmail Yıldız, söz konusu anketle birlikte toplumun Kur'an'a bakış açısını görmek istediklerini, bu kapsamda da Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından oluşturulan 'İstatistiki Bölge Birimleri Sınıflandırılması' esas alınarak, 12 ilde toplam 2 bin 224 kişi ile anket çalışması yapıldığını anlattı. Çukurova İlim Kültür ve Çevre Derneği'nde düzenlenen toplantıda konuşan Yıldız, yapılan bilimsel ankete göre Türkiye'de yaşayanların yüzde 94'ünün evinde Kur'an-ı Kerim olduğu tespit edilirken, yüzde 78'inin evinde meal ya da tefsirlerin de bulunduğu, yüzde 37'sinin orijinalinden Kur'an okumayı bildiği ancak sadece yüzde 5'lik bir kesiminin düzenli bir şekilde Kur'an'ın anlamıyla buluştuğunun altını çizdi.

Bu tablodaki durumu değiştirmek için yola çıktıklarını anlatan Yıldız, Türkiye'nin dört bir yanına yayılırken, yaklaşık 80 sivil toplum kuruluşu ile birlikte halkın Kur'an'ın anlamıyla buluşması noktasında sayısız toplantılara ev sahipliği yaptıklarının bilgisini verdi. Yıldız, "KAB Platformu, Kur'an ve sünnet çizgisinden sapmadan, bilişim ve iletişim çağının tüm araç ve gereçlerini kullanarak, insanlığı doğruluğundan şüphe duyulmayan bilgi kaynaklarına yönlendirme, insanlığın maddi ve manevi sıkıntı ve bunalımlardan kurtulabilmesi için önlerine uygulanabilir 'ilahi reçeteler' sunma vizyonuyla 2007 yılı Haziran ayında kuruldu. Aradan geçen 5 yıllık zaman diliminde bir çok önemli hizmetlere öncülük ve önderlik yapmanın verdiği huzurla emin adımlarla yolumuza devam ediyoruz" dedi.

600 bin kişiye Hasan Tahsin Feyizli tarafından hazırlanan 'Feyzül Furkan Kur'an-ı Kerim Meali' ile tanıştırdıklarının bilgisini veren İsmail Yıldız, 2009 yılında aynı anda 41 ilde ilk kez organize edilen 'Kur'an-ı Kerim'i ve Mealini Güzel Okuma Yarışması' ile birlikte geniş kitlelerin Allah'ın mesajı ile tanışmasını sağladıklarını dile getirdi. Tüm bunların yanında cezaevlerindeki tutuklu ve hükümlülerin manen huzura kavuşması amacıyla çeşitli ziyaretlerde bulunup onlara Kur'an-ı Kerim meali hediye edildiğini kaydeden Yıldız, internet ortamında kurulan siteler aracılığıyla da toplumsal bir bilinç oluşturma çabası verildiğini belirtti.

Yıldız, "Kur'an gönüllerince temin edilen mealler, insanımıza işin önemi izah edilerek hediye edilmiş ve okunması titizlikle takip edilerek bu kapsamda tespit edilen özel kesimlere yönelik olarak çalışmalarda bulunduk. Platformun etki alanını genişletmek ve nitelikli desteğini artırmak amacıyla farklı kademelerde mülki erkan ve müftülüklere ziyaretler gerçekleştirilerek KAB Platformu'nun hizmetleri, hedef ve çalışmaları hakkında bilgiler verilerek ilgililere Kur'an-ı Kerim mealleri sunuldu. Niteliği artırmak amacıyla Kur'an lisanı Arapçanın öğrenilmesi için kurslar açıp bu amaçla ana kaynağın ana dilinden öğrenilmesi vurgusu yapıldı" ifadelerini kullandı.

Toplantıda; KAB Platformu Genel Sekreteri Abdurrahman Katlan ile Çukurova İlim Kültür ve Çevre Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Akgüngör'ün yanı sıra çok sayıda davetli de hazır bulundu. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Türkiye'de Her 100 Kişiden 94'ünün Evinde 'Kur'an-I Kerim' Var - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement