Türkiye, Gagauz Özerk Bölgesi'nde Konsolosluk Açmaya Hazırlanıyor - Son Dakika
Son Dakika Logo

Türkiye, Gagauz Özerk Bölgesi'nde Konsolosluk Açmaya Hazırlanıyor

Google algoritmasına bırakmayın, okuyacağınız haberi siz seçin! Tıkla ve ekle

Deniz Berktay – DHA Türkiye'nin Kişinev Büyükelçisi Selim Mehmet Kartal, Türkiye'nin, yakın bir gelecekte, Moldova'nın güneyinde, Gagauz Türkleri'nin yaşadığı Gagauz Yeri Özerk Bölgesi'nde konsolosluk açmayı planladığını söyledi.

Deniz Berktay – DHA

Türkiye'nin Kişinev Büyükelçisi Selim Mehmet Kartal, Türkiye'nin, yakın bir gelecekte, Moldova'nın güneyinde, Gagauz Türkleri'nin yaşadığı Gagauz Yeri Özerk Bölgesi'nde konsolosluk açmayı planladığını söyledi.

Gagauz Türkçesi'nde yayın yapan Hakikatin Sesi adlı gazeteye demeç veren Büyükelçi Kartal, Türkiye'nin Gagauz Özerk Bölgesi'nin merkezi olan Komrat şehrinde önce bir fahri konsolosluk açmak, daha sonra ise, Türk diplomatların görev yapacağı bir konsolosluk açmak niyetinde olduklarını belirtti. Büyükelçi Kartal, "Gagauz kökenli Moldova vatandaşı pek çok kişinin Türkiye ile sıkı ilişkilerinin olduğu ve Komrat Üniversitesi'nde bizim öğrencilerimizin öğrenim gördükleri düşünülürse, Komrat'ta bir konsolosluk açmanın gerekli olduğu görülür" diye konuştu.

Kaynak: DHA