"Türkiye Heyecan Verici Bir Pazar" - Son Dakika
Güncel

"Türkiye Heyecan Verici Bir Pazar"

"Türkiye Heyecan Verici Bir Pazar"

Autodesk Kıdemli Başkan Yardımcısı Steve Blum Türkiye'deydi

13.06.2012 13:54

Autodesk'in Kıdemli Başkan Yardımcısı Steve Blum Türkiye'yi ziyaret etti. Blum, Türkiye'de Autodesk'in iş ortakları ile bir araya geldi ve en yeni dijital tasarım yazılımları portföyü fırsatlarını değerlendirdi. Blum, "Türkiye bizim için önemli bir pazar, burada bulunmaktan ve Türkiye'nin en inovatif tasarımcılarıyla görüşmekten büyük bir sevinç ve heyecan duyuyorum" diye konuştu.

Üç boyutlu tasarım, mühendislik, medya ve eğlence yazılımında dünya lideri Autodesk'in Kıdemli Başkan Yardımcısı Steve Blum, 11-12 Haziran'da Türkiye'ye geldi. Blum, Türkiye ziyaretinde Autodesk yetkili iş ortakları ile görüştü ve şirketin en yeni dijital tasarım yazılımları portföyü hakkında fırsatları değerlendirdi.

Steve Blum ziyareti hakkında "Türkiye bizim için heyecan verici ve önemli bir pazar. Özellikle Türk üniversite öğrencileri, mimar ve mühendisler için geliştirilen Yapı Bilgi Modellemesi (BIM) ve imalat sektörü için geliştirilen dijital prototip sistemi gibi yeni tasarım yöntemlerinin önemini hızla kavradı. Şu anda birçok genç Türk profesyonel bu teknolojiyi yaratıcı ve verimli bir şekilde kullanıyor. Burada bulunmaktan ve Türkiye'nin en inovatif tasarımcılarıyla görüşmekten büyük bir sevinç ve heyecan duyuyorum" diye bilgi verdi.

Autodesk Akdeniz Bölgesi Müdürü Taylan Dedeoğlu da yaptığı değerlendirmede, "Steve Blum'un ziyareti gösteriyor ki, Türkiye üç boyutlu tasarım metotları kullanımı konusunda giderek büyüyen yenilikçi bir vizyon sergiliyor" dedi.

Sektör profesyonellerinin tercihi Autodesk yazılımları oluyor

İstanbul'da bulunan ödüllü mimarlık bürosu The Office of Contemporary Architecture (TOCA) şu anda Autodesk'in BIM altyapısı sağlayan Revit Architecture yazılımını Azerbaycan'daki Yevlakh Seed Industry Campus gibi büyük uluslararası projelerde kullanıyor. TOCA, bu yazılımla hayata geçirdiği proje ile çevreye duyarlı tasarım, üretim, enerji ve geri dönüşüm dalında 2010 Dünya Mimarlık Festivali ödülünü kazandı.

Türkiye otomotiv sektöründe de Ford Otosan, Autodesk Alias ve Autodesk Showcase gibi Autodesk tasarım yazılımlarını kullanarak, bir tasarımın gerçek hayatta nasıl görüneceği hakkında gerçekçi öngösterimler elde ediyor ve böylece pazarlamayla ilgili son tarihlere yetişebiliyor ve henüz gerçek modeller yapılmadan önce sunumlar hazırlayabiliyor. Yüksek çözünürlüklü hareketsiz görüntüler sağlayan yazılım Ford'a aynı zamanda tasarımın kapısını sanal olarak açma, entegral animasyon olanağını kullanma, iç kısımda gezinti, alternatif renkler ve diğer varyasyonları görüntüleme gibi olanaklar sağlıyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Türkiye Heyecan Verici Bir Pazar' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement