Türkiye-Kazakistan Eğitim İşbirliği Çalıştayı - Son Dakika
Güncel

Türkiye-Kazakistan Eğitim İşbirliği Çalıştayı

AYÜ Mütevelli Heyet Başkanı Muhittin Şimşek'in konuşması Kazakistan'ın Ankara Büyükelçisi Yerkebulan Sapiyev'in konuşması Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Serdar Çam'ın konuşması Eski Dışişleri Bakanı Hikmet Çetin'in konuşması Hediye takdimi ve fotoğraf çekimi ANKARA - Cumhurbaşkanlığı...

07.12.2022 15:52  Güncelleme: 15:59

AYÜ Mütevelli Heyet Başkanı Muhittin Şimşek'in konuşması

Kazakistan'ın Ankara Büyükelçisi Yerkebulan Sapiyev'in konuşması

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Serdar Çam'ın konuşması

Eski Dışişleri Bakanı Hikmet Çetin'in konuşması

Hediye takdimi ve fotoğraf çekimi ANKARA - Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Millet Kütüphanesi'nde düzenlenen "Diplomatik İlişkilerin 30. Yılında Türkiye-Kazakistan Eğitim İşbirliği ve Ahmet Yesevi Üniversitesi Çalıştayı"na katıldı.

"Demirel 'bir baraj az yaparız' dedi"

Çalıştaya, 30 yıl önce Türkiye'nin Kazakistan'ı tanıması ve Ahmet Yesevi Üniversitesinin kurulmasında imzası bulunan eski Dışişleri Bakanı Hikmet Çetin de katıldı.

Bütün bu gelişmelere tanıklık eden bir bakan olarak kendisini şanslı bulduğunu belirten Çetin, Türkiye- Kazakistan ilişkilerinin önemine vurgu yaptı.

O zaman, hükümet olarak bütün Türk Cumhuriyetlerinden 2 bin öğrenciye kadar burs verme kararı aldıklarını anlatan Çetin, "Toplantıda konuşulurken, Maliye Bakanı'mız itiraz eder gibi oldu, 'Bu kadar büyük bir projeyi nasıl yapacağız?' diye. Sayın Demirel, 'Bir baraj az yaparız ama bunu yapmak zorundayız.' dedi. Birçok ülke kullandı." dedi.

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Serdar Çam da Ahmet Yesevi Üniversitesinin çok önemli atılımlar, çabalar içinde olduğunu belirterek, Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak gönül dünyası ile ilişkilerin, kültürel diplomasinin geliştirilmesinde önemli çalışmalar yaptıklarını aktardı.

Program sonrası çalıştaya katılanlara hediye takdim edildi.

Türkiye-Kazakistan Eğitim İşbirliği Çalıştayı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türkiye-Kazakistan Eğitim İşbirliği Çalıştayı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement