Türkiye'nin İlk İyi Hekimlik Uygulamaları ve Simülasyon Merkezi Bursa'da Açıldı - Son Dakika
Güncel

Türkiye'nin İlk İyi Hekimlik Uygulamaları ve Simülasyon Merkezi Bursa'da Açıldı

Türkiye\'nin İlk İyi Hekimlik Uygulamaları ve Simülasyon Merkezi Bursa\'da Açıldı

Uludağ Üniversitesi (UÜ) Tıp Fakültesi bünyesinde kurulan İyi Hekimlik Uygulamaları ve Simülasyon Merkezi (USİM) açıldı.

18.01.2016 16:00

Uludağ Üniversitesi (UÜ) Tıp Fakültesi bünyesinde kurulan İyi Hekimlik Uygulamaları ve Simülasyon Merkezi (USİM) açıldı. Merkezde tıp fakültesi öğrencileri sanal hastalar ile birebir uygulama yaparak eğitim alabilecek.

USİM'in açılış törenine Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdülkadir Karlık, UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay akademisyenler ve tıp fakültesi öğrencileri katıldı. Açılış töreninde konuşan Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Türkiye'de son 15 yılda sağlıkta büyük ilerlemeler sağlandığını söyledi. Vali Münir Karaloğlu, sağlıkta dönüşüm projesi ile halkın sağlık kurumlarına erişim ve bu alanda hizmet almasının çok kolaylaştığını vurguladı. Geçmişte halkın saat 03.00'lerde hastanelerde sıraya girmeye başladığını anlatan Vali Münir Karaloğlu, şöyle devam etti:

"Bugün herkesin istediği her hastanede sağlık hizmeti alabildiği ve artık hasta haklarından, hasta güvenliğinden ve hastanın doktorunu seçme imkanlarını konuştuğumuz bir ortama geldik. Artık öğrencilerimize hekimlik bilgi ve becerilerinin yanında en az onun kadar önemli olan iletişim becerilerinin de öğrencilerimize bu simülasyon merkezinde öğrenim süreci içerisinde veriliyor olmasını da çok önemli buluyorum. İletişim becerisinin de hekimlik mesleğinde önemli olduğunu hepimiz biliyoruz."

TÜRKİYE'DEKİ İLK MERKEZ

UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay ise 3'üncü nesil üniversite vizyonu ile hayata geçirdikleri çalışmaların, Uludağ Üniversitesi'ni daha iyi bir konuma getirmeye devam ettiğini söyledi. İnsanların kaliteli sağlık hizmeti alabilmesi, fiziksel yatırımlar kadar nitelikli sağlık kadrolarının yetiştirilmesi ile mümkün olacağını belirten Rektör Prof.Dr. Yusuf Ulcay, şöyle dedi:

"Bu noktada, tıp fakültemizin eğitim anlayışında da değişime ve teknolojiye ayak uyduracak iyileştirme çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde öğretim görmeye hak kazanan öğrencilerimiz artık çok daha şanslılar. Türkiye'de ilk defa başlattığımız İyi Hekimlik Uygulamaları Merkezi'mizde yetişecek doktorlarımız, daha ilk yıldan itibaren birçok tıbbı uygulamayı simülasyon sistemi ile görme imkanı bulacaklar. Böylece mezunlarımız, Türkiye'deki birçok tıp fakültesine göre daha donanımlı ve daha deneyimli birer hekim olarak yetişecekler."

SANAL HASTA DERSİ BAHAR DÖNEMİNDE BAŞLAYACAK

UÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selim Gürel, yaptığı konuşmada iyi hekim kavramına değinerek, Tıp Fakültesi olarak bu yıl insan bilimleri dersini başlattıklarını açıkladı. Gürel, Türkiye'de ilk sanal hasta dersinin 2016 bahar döneminde UÜ Tıp Fakültesi'nde başlatılacağını duyurarak, şöyle konuştu:

"Ders boyunca hasta hekim görüşmesi sanal hastalar ile yapılacaktır. Hastalarımız da Türkiye'de ilk defa Türkçe konuşacaklardır. Bunu da Bilgisayar Mühendisliği Bölümü'ndeki hocalarımız ile yapacağımız proje ile hayata geçirmiş olacağız." - Bursa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Türkiye'nin İlk İyi Hekimlik Uygulamaları ve Simülasyon Merkezi Bursa'da Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement