Türkiye'nin Paris Büyükelçisi Akil, Türk Derneklerinin Temsilcileriyle Bir Araya Geldi - Son Dakika
Güncel

Türkiye'nin Paris Büyükelçisi Akil, Türk Derneklerinin Temsilcileriyle Bir Araya Geldi

Türkiye\'nin Paris Büyükelçisi Akil, Türk Derneklerinin Temsilcileriyle Bir Araya Geldi

Büyükelçi Akil: "Birbirine bu kadar yakın iki halkın birbirine düşman gibi gösterilmesi hakikaten üzücü bir şey"

04.05.2014 19:49

Türkiye'nin Paris Büyükelçisi Hakkı Akil, 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddialarının Türk ve Ermeni halkları arasındaki ilişkileri etkilediğini belirterek, "Birbirine bu kadar yakın iki halkın birbirine düşman gibi gösterilmesi hakikaten üzücü bir şey" dedi

Paris'te büyükelçi olarak ilk kez Türk derneklerinin temsilcileriyle Başkonsolosluk hizmet binasında bir araya gelen Akil, 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddialarını değerlendirdi.

Akil, "Ermeni sorununun en önemli çözümlerinden biri yukarıdan aşağıya doğru değil, aşağıdan yukarıya doğru olanıdır. Yani halk tabanındaki birliktelik ve barışma yukarıya doğru yansımalıdır. Birbirine bu kadar yakın iki halkın birbirine düşman gibi gösterilmesi  hakikaten üzücü bir şey" diye konuştu.

Türkiye'nin Ermeni meselesinde ispata ihityacı olmadığını vurgulayan Akil, "Şu anda 'soykırım var' diye hukuki bir karar yok ortada.  Ermeni tarafı tamamen bir algı yönetiyor" ifadesini kullandı.

Soykırımın, belirli bir hukuki tanımı ve çerçevesi olan çok somut kuralların bir araya gelmesiyle tanımlanan bir şey olduğuna değinen Akil,  bu konuda uluslararası bir mahkemeden karar çıkması gerektiğini belirtti. Akil şunları kaydetti:

"Böyle bir karar Ermeni konusunda  yoktur ama  bazı Ermeni gruplar  kendi lobi güçlerini siyasi güçlerini  kullanarak böyle bir algı yarattı. Parlamentolarda karar aldırdılar. 10 bin kişilik, 50 bin kişilik belediyelerde 'Ermeni soykırımı' olmuştur şeklinde karar aldırarak dünya kamuoyunda böyle bir algı yaratıp bunu hukukla pekiştirmek gibi bir politika güdüyorlar." - Ile-de-France

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türkiye'nin Paris Büyükelçisi Akil, Türk Derneklerinin Temsilcileriyle Bir Araya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement