Türkiye-Polonya İlişkilerine Yerel Yönetimlerden Destek - Son Dakika
Güncel

Türkiye-Polonya İlişkilerine Yerel Yönetimlerden Destek

Türkiye-Polonya İlişkilerine Yerel Yönetimlerden Destek

Başbakan Erdoğan'ın ziyaret ettiği Polonya'da 5 kişilik bir heyetle temaslarda bulunan Beylikdüzü Belediye Başkanı Uzun, "Hükümetimizin başlattığı ilişkilere katkı sağlamak amacıyla özerimize düşeni yapmak için buradayız" dedi.
Beylikdüzü...

10.11.2013 14:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Erdoğan'ın ziyaret ettiği Polonya'da 5 kişilik bir heyetle temaslarda bulunan Beylikdüzü Belediye Başkanı Uzun, "Hükümetimizin başlattığı ilişkilere katkı sağlamak amacıyla özerimize düşeni yapmak için buradayız" dedi.

Beylikdüzü Belediye Başkanı ve Türkiye-Polonya Belediyeler Birliği Konseyi Eşbaşkanı Yusuf Uzun, Polonya'yı kısa bir zaman önce ziyaret eden ve ülkemiz adına çok önemli görüşmeler gerçekleştiren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın programı kapsamında görüşmelerde bulunmak üzere5 kişilik bir heyetle Polonya'ya gitti.

Beylikdüzü ile kardeş şehir olan Polonya'nın Kaliş şehri belediyesinin de üyesi olduğu Türkiye-Polonya Belediyeler Birliği Konseyi'nin daveti üzerine Başkent Varşova'da gerçekleşen buluşmada mevcut ilişkiler değerlendirilerek, bundan sonra yapılması planlanan ortak projeler üzerinde duruldu. İki ülke belediyeleri arasında "Kardeş şehir" protokolünün imzalanmasına aracı olan kısa adı (ATİK) olan Polonya-Türkiye İşbirliği Konseyi Başkanı Aziz Şahin ve Polonya'nın Wolomin şehri Belediye Başkanı Ryszard Madziar, buluşmanın iki ülke yerel yönetimleri açısından anlam ve önemini dile getiren konuşmalar yaptı.

"ÇALIŞMALAR ÖRNEK OLACAK"

Wolomin şehri Belediye Başkanı Ryszard Madziar konuşmasında, "Hedefimiz her alanda Türkiye ile ilişkilerimizi geliştirmektir. Tecrübe ve bilgi birikimlerinden karşılıklı yararlanarak ortak projeler üretmeyi hedefliyoruz. Beylikdüzü Belediye Başkanı Sayın Yusuf Uzun'un 5 kişilik bir heyetle bizleri ziyarete gelmesi sadece bir buluşma olmadı. Aynı zamanda 5 günlük bir çalışma programı gerçekleştirmiş olduk. Devlet ve hükümet başkanları düzeyindeki dostluk ve ticari ilişkilere yerel yöneticiler olarak bizler de bu çalışmalarla destek vermiş oluyoruz. Mevcut ilişkileri aşan daha kapsamlı girişmeleri kısa zamanda hedefliyoruz. İnanıyorum ki bu ortak çalışmalar daha birçok belediye için örnek olacaktır" dedi.

ATİK Başkanı Şahin ise, "Bir yanda iş adamlarımızı yatırım yapmaları konusunda yönlendirmeye çalışırken, diğer yandan iki ülkenin belediyeleri arasında "Kardeş şehir" olmaları konusunda aracı oluyor,fahri danışmanlık yapıyoruz. Amacımız Polonya ile Türkiye arasında her alanda ilişkilerin daha ileri bir düzeye yükselmesine destek vermektir" diye konuştu.

"AYNI AMAÇLA BİR ARADAYIZ"

Başkan Yusuf Uzun da yaptığı konuşmada Polonyalı mevkidaşlarına göstermiş oldukları yakın ilgi ve misafirperverlikleri için teşekkür ederek şunları söyledi:

"İlişkilerimizi geliştirmek için bugünden daha uygun bir zaman yok. Çünkü her iki ülkenin hükümetleri ve halkları bunu istiyor. Tarihi çok eskilere dayanan Türkiye-Polonya ilişkilerinin bütüncanlılığı ile günümüzde de devam ettiğini görmekten büyük bir mutluluk duymaktayım. Bu ilişkiler geçmişte çeşitli sebeplerle belirli zamanlarda sekteye uğramışsa da ikiülkenin birbirine olan güveni ve dayanışması esasta bir süreklilik göstermektedir. Polonya'da yaşayan Türklerle, Türkiye'de yaşayan Polonyalılarbu dostluk ve dayanışmanın günümüzdeki canlı örnekleridir. Bizlerde hükümetimizin başlattığı ilişkilere katkı sağlamak amacıyla özerimize düşeni yapmak için buradayız. Her iki taraf olarak niyetimiz ve hedefimiz aynıdır. Aynı istikamete doğru birlikte yardımlaşarak koştuğumuzda, çok faydalı projeler hayata geçirerek hem dostluğumuzu pekiştirmiş olacağız hem de halklarımıza hizmet sunarak görevlerimizi yerine getirmiş olacağız."

Başkan Yusuf Uzun, "Ayrıca kardeş şehir projemizin gerçekleşmesine önemli katkı sağlayan ATİK Başkanı Aziz Şahin Bey'e huzurlarınızda teşekkür ediyorum. ve yine kısa bir zaman önce ülkemizde ziyaret gerçekleştiren ve bizleri de makamımızda ziyaret etme lütfunda bulunan Polonyalı Federal Senatör Piotr Gruszczynski'ye de teşekkürlerimi sunuyorum" diye konuştu.

BEYLİKDÜZÜ BELEDİYESİ, 600'ÜNCÜ YIL KUTLAMALARINA KATKI VERECEK

Türk-Polonya ilişkilerin başlamasının 600'üncü yılı 2014'te çeşitli etkinliklerle kutlanacak. Beylikdüzü Belediyesi bu etkinliklerde yer almak için çalışmalar başlattı. Çalışmalar kapsamında; Kırklareli Milletvekili ve Türkiye Polonya Parlamenterler Dostluk Grubu Başkanı Şenol Gürşan, Balıkesir Milletvekili Ali Aydınlıoğlu, PolonyaTürkiye İşbirliği Konseyi Başkanı Aziz Şahin, Polonya senatosundan Matgorzata Adamczak, Türkiye Polonya Parlamenterler Grubu Başkan Yardımcısı Polonya Milletvekili Wojciech Liemniak ve Gazeteci-Yazar Mehmet Koçak'ın hazır bulunduğu ortak projelerin değerlendirildiği çalıştay sonunda; Polonya'nın Wolomin şehri Belediye Başkanı Ryszard Madziar; Türkiye Polonya Belediyeler Birliği Konseyi Eşbaşkanı ve Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun'a katılım ve katkılarından dolayı günün anısına bir plaket takdim etti. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Türkiye-Polonya İlişkilerine Yerel Yönetimlerden Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement