Türkiye Sınırında Salgın Riski Büyüyor - Son Dakika
Güncel

Türkiye Sınırında Salgın Riski Büyüyor

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak, Türkiye sınırına gelen ve sınıra yakın bölgelerde bulunan kamplara sığınan Suriyeliler olumsuz yaşam koşulları nedeniyle salgın hastalık riskiyle karşı karşıya. Son günlerde "Şark Çıbanı" vakıalarının görüldüğü Türkiye sınırındaki Seleme Mülteci kampında salgın hastalık tehdidi büyüyor.

12.03.2014 10:53

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak, Türkiye sınırına gelen ve sınıra yakın bölgelerde bulunan kamplara sığınan Suriyeliler olumsuz yaşam koşulları nedeniyle salgın hastalık riskiyle karşı karşıya.

Son günlerde "Şark Çıbanı" vakıalarının görüldüğü Türkiye sınırındaki Seleme Mülteci kampında salgın hastalık tehdidi büyüyor. Salgın riskinin büyüdüğü kampta, İnsani Yardım Vakfı(İHH) ile bazı yabancı sivil toplum kuruluşları sağlık taraması başlattı.

Bölgeye acil ilaç yardımı çağrısında bulunuldu.

Şark çıbanı hastalığı, dünyada belli iklim bölgelerinde görülen ve yıl çıbanı, Halep çıbanı, Bağdat çıbanı, gibi farklı isimlerle bilinir. Şark çıbanı hastalığı, Akdeniz ve Ortadoğu'da çok sık görülürken Türkiye'de daha çok Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde sık rastlanan bir rahatsızlık olarak biliniyor. .

(HSN)

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Türkiye Sınırında Salgın Riski Büyüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement