Türsab Heyeti Tabae Antik Kentini Gezdi - Son Dakika
Güncel

Türsab Heyeti Tabae Antik Kentini Gezdi

Türsab Heyeti Tabae Antik Kentini Gezdi

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) heyeti, Denizli'nin Kale ilçesindeki Tabae Antik Kenti'ni ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

18.07.2012 11:35

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) heyeti, Denizli'nin Kale ilçesindeki Tabae Antik Kenti'ni ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Tabea Antik Kenti ziyaretine, Kale Kaymakam Vekili Muhittin Gürel, Kale Belediye Başkanı İsmail Yarımca, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Korkmaz, İl Müze Müdürü Hasan Hüseyin Baysal, Tabae Antik Kent Kazı Başkanı Prof. Dr. Bozkurt Ersoy ve TÜRSAB heyeti katıldı. Tabae Antik Kent'te bulunan tarihi eserleri inceleyen TÜRSAB üyeleri, oluşturacakları programlar ile yerli ve yabancı turistlere antik kenti tanıtacaklarını söyledi.

Tabae Antik Kenti Kazı Başkanı Prof.Dr. Bozkurt Ersoy, kazı çalışmalarının devam ettiğini belirterek, "Kentte bulunan sarnıç Roma dönemine ait. Bu sarnıç ülkemizde az rastlanan cinsten. Bu tür özellikli sarnıç Antalya bölgesinde mevcut. Çalışmalar kapsamında kent girişinde yer alan sarnıç, Cevherpaşa Camisi ve yol üzerinde yer alan bir Osmanlı çeşmesi ile minarenin restorasyonunu planlıyoruz" dedi. Ersoy, mağaraların temizliklerini sürdüreceklerini, 2011 yılında kazısı tamamlanan Tekke Önü Mescidinin konservasyonuna da başladıklarını belirtti.

Kale Belediye Başkanı İsmail Yarımca ise TÜRSAB heyetinin yapmış olduğu ziyaretin önemli olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Heyetin antik kente gelmesi bizleri mutlu etti. Antik kentimizin tanıtılmasında büyük bir yarar sağlanacağına inanıyorum. Düzenlenen turla

turistlerin ilgisini çekmek için yerel yöneticiler olarak destek vereceğiz. Antik kentimiz artık misafirlerini bekliyor. İlçemiz turizm kenti olma yolunda hızla ilerliyor." İsmail Yarımca, gün yüzüne çıkmış mağaraların yerli ve yabancı turistlerin ziyaretine açıldığını da ifade etti.

Kale Belediye Başkanı İsmail Yarımca, misafirlere bölgenin meşhur ballı tahinli pidesi ve Kale biberi ikram etti. - DENİZLİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Türsab Heyeti Tabae Antik Kentini Gezdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement