Uludağ Yolundaki Cinayette 4 Kişiye Müebbet Hapis - Son Dakika
Güncel

Uludağ Yolundaki Cinayette 4 Kişiye Müebbet Hapis

Uludağ Yolundaki Cinayette 4 Kişiye Müebbet Hapis

Bursa'da geçen yıl Nisan ayında eğlenmek için Uludağ yolunda iki grup arasında çıkan, 28 yaşındaki Uğur Özkaya'nın yaşamını yitirdiği 3 kişinin de yaralandığı kavgayla ilgili davada karar açıklandı.

01.06.2012 11:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'da geçen yıl Nisan ayında eğlenmek için Uludağ yolunda iki grup arasında çıkan, 28 yaşındaki Uğur Özkaya'nın yaşamını yitirdiği 3 kişinin de yaralandığı kavgayla ilgili davada karar açıklandı. Mahkeme heyeti, suçlamaları kabul etmeyen 4 sanığı ömür boyu hapis cezasına çarptırdı. Olayla ilgili tutuksuz yargılanan 10 kişinin ise beraatlarına karar verildi.

Merkez Osmangazi İlçesi Demirkapı Mahallesi'nde meydana gelen olayda, Uludağ yoluna gidip açık havada alkol alan Murat Demiralay (42), Abdurrahman Demir (46), Halil İbrahim Ataş (46), Davut Acar (36) ve Murat Pehlivan (32), burada para karşılığı çalgıcılık yapan ekipten, kendileri için şarkı söylemelerini istedi. Aynı yerde eğlenen Fahri Sezen (24), Ferdi Arpacı (26) akrabası İsmail Arpacı (24) ve Uğur Özkaya (25) ise daha fazla para verdikleri çalgıcıların kendileri için çalmaları konusunda ısrarcı oldu.

Çalgıcıların daha fazla para verenlerin yanına gitmelerine sinirlenen Murat Demiralay ile Abdurrahman Demir, iddiaya göre çocuklarını arayarak kalabalık halde yanlarına gelmelerini istedi. Babaları ile konuşan Hüseyin Demiralay (19) ve Emre Demir (22) arkadaşları Serdar Kırcı (22), Necati Aktan (22) ve Taner Subaşı (25) ile yaşları küçük M.K. (15), M.Ş. (16), K.K. (14) ve B.O.'yu (15) da yanlarına alarak Uludağ yoluna gitti.

Burada toplanan 14 kişi, iddiaya göre, ellerindeki bıçak, neşter ve sopalarla çalgıcılar ile daha fazla para verip kendileri için söylemelerini isteyen Fahri Sezen, Ferdi Arpacı, Uğur Özkaya ve İsmail Arpacı'ya saldırdı. İki grup arasında çıkan kavgada Uğur Özkaya neşterle, 3 arkadaşı ise aldıkları yumruk ve sopa darbeleriyle yaralandı. Ambulansla Muradiye Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralılardan Uğur Özkaya, doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamadı. Cinayetin ardından polis ekipleri kavgaya karıştıkları tespit edilen 14 kişiyi gözaltına alarak Adliye'ye sevk etti.

4 KİŞİYE MÜEBBET

Bursa 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'kasten adam öldürmek ve yaralamak' suçlarından yargılanan 4'ü tutuklu 14 sanık, son kez hakim karşısına çıktı. Son savunmalarında da yine suçlamaları kabul etmeyen tutuklu sanıklar Abdurrahman Demir (46), Murat Demiralay (42), Hüseyin Demiralay (19) ve Halil İbrahim Ataş (46), mahkeme heyeti tarafından ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

Sanıkların cezalarında herhangi bir indirim yapmayan mahkeme heyeti, tutuksuz yargılanan 10 sanığın ise beraatlerine karar verdi. - Bursa/ Osmangazi

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Uludağ Yolundaki Cinayette 4 Kişiye Müebbet Hapis - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement