Ulusal Her Kanalda Türk Dil Bayramı - Son Dakika
Güncel

Ulusal Her Kanalda Türk Dil Bayramı

Ulusal Her Kanalda Türk Dil Bayramı

736. yılını kutlayacağımız Türk Dil Bayramı törenleri, ulusal yayın yapan yazılı basın ve televizyon kanallarının gündeminden düşmedi.

10.05.2013 08:15  Güncelleme: 09:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yayınlarını uydudan aktaran bir çok Tv kanalı; haber bültenlerinde ve canlı yayınlarında Karaman'a ayrı bir yer ayırarak programlarında sık sık yer verdi.

Son olarak; Kanal7'de "Kanal 7'de Sabah", Ülke Tv'de "Ülke'de Bu Sabah" ve Kanal 24'ün "Moderatör" programlarında Karaman, Türkçe ve Dil Bayramı milyonlarca kişiye aktarıldı.

Belediye Başkanımız Kâmil Uğurlu, 8 Mayıs 2013 Çarşamba günü 3 ayrı televizyon kanalının canlı yayınlarına katıldı. Her gün Kanal 7'de yayınlanan ve sunuculuğunu Banu Taviloğlu ve Cemalettin Tül'ün yaptığı "Kanal 7'de Sabah" programına konuk olan Başkan Uğurlu, 9 Mayıs'ta İzmir'den hareket edecek olan Türkçe Treni başta olmak üzere kutlama etkinlikleri hakkında bilgi verdi.

Burada ki canlı programın ardından Ülke Tv stüdyolarına geçen Uğurlu, "Ülke'de Bu Sabah" programında sunucu Merve Kondak Astekin'in yapılacak etkinliklerle ilgili sorularını yanıtladı.

Murat Çiçek'in sunumuyla Kanal 24'ün öğle kuşağında yayınlanan "Moderatör" programına da davet edilen Belediye Başkanımız Kâmil Uğurlu; 736. Türk Dil Bayramı'nın 9 Mayıs'ta Türkçe Treni'nin İzmir'den yola çıkmasıyla başlayacağını, Karaman'daki kutlamaların TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in katılımıyla gerçekleşeceğini, etkinliklerde Karamanlı Denizci Piri Reis'e özel görkemli bir sergi açılacağını ve 10 bin kişilik Yunus Lokması döküleceğini anlattı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Ulusal Her Kanalda Türk Dil Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement