Ulusal Kanal Önünde Açlık Grevi - Son Dakika
Güncel

Ulusal Kanal Önünde Açlık Grevi

Ulusal Kanal Önünde Açlık Grevi

Aydınlık Gazetesi ve Ulusal Kanal çalışanları, polisin yaptığı operasyon sonucunda gözaltına alınan arkadaşları için açlık grevine başladı.

20.08.2011 23:32

Aydınlık Gazetesi ve Ulusal Kanal çalışanları, polisin yaptığı operasyon sonucunda gözaltına alınan arkadaşları için açlık grevine başladı. Açlık gevine başlayan 25 kişi gözaltına alınan arkadaşlarına destek vermek için kanal önünde pankart ve dövizler açıp oturdular.

Ergenekon davası kapsamında bu sabah saatlerinde Ulusal Kanal, Aydınlık Gazetesi ve İşçi Partisi'nde yapılan aramalar sonucunda Ulusal Kanal Genel Yayın Yönetmeni Turan Özlü, İP Genel Başkan Yardımcıları Erkan Önsel ile Mehmet Bedri Gültekin, ve tutuklu bulunan İP Genel Başkanı Doğu Perinçek'in oğlu Mehmet Perinçek'in de aralarında bulunduğu toplam 10 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Bu isimlerden Mehmet Bedri Gültekin ve Mehmet Perinçek'in de aralarında bulunduğu 8 kişinin gözaltına alındı. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne götürülen şüpheliler akşam saatlerinde Açlık Grevine başladı. Aydınlık Gazetesi ve Ulusal Kanal Çalışanlarının da aralarında bulunduğu 25 kişi de gözaltındaki arkadaşlarına destek olmak amacıyla açlık grevine başladı. Kanal binasının önünde toplanan çalışanlar sokağın girişine 'Açlık Grevindeyiz' yazılı pankart açtı. Ellerinde gözaltına alınanların fotoğrafı bulunan grup 'Aydınlık Gazetesi ve Ulusal kanal susturulamaz' şeklinde slogan attı. Ulusal Kanal Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Büyükdağlı " Önce askere operasyon yaparak pasifize ettiler. Şimdi de medyaya el attılar. Bu yapılanlara hiçbir basın kuruluşunun sessiz kalmaması gerekir, çünkü bir gün sıranın kendilerine de geleceğini bilmeliler" dedi. - İstanbul/ Beyoglu

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ulusal Kanal Önünde Açlık Grevi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement