Ulusal Sanat Ve Tasarım Sempozyumu Yapılıyor - Son Dakika
Güncel

Ulusal Sanat Ve Tasarım Sempozyumu Yapılıyor

Ulusal Sanat Ve Tasarım Sempozyumu Yapılıyor

Konya Büyükşehir Belediyesi, Selçuk Üniversitesi, Konya Ayakkabıcılar Odası ve Konya Ayakkabıcılar Derneği'nin ortaklaşa düzenlediği "Ulusal Sanat ve Tasarım Sempozyumu ve Sergisi" Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kültür Merkezi'nde başladı.

09.10.2013 16:41  Güncelleme: 16:50

Sempozyumun açılışında konuşan Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, Ulusal Sanat ve Tasarım Sempozyumu ve Sergisi'nin gerek bildirilerle, gerekse sergilenen eserlerin sayısı ve içeriğiyle alanında önemli bir boşluğu doldurmakta olduğunu söyledi. Gökbel, sempozyumun hem bilimsel açıdan, hem sanat açısından, hem de sektöre ışık tutması ve sektörel gelişime katkı sağlaması açısından önemli olduğunu vurguladı.

Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mithat Büyükalim de, belediye olarak her zaman sanatın, sanatçının ve öğrencilerin yanında olduklarını ifade etti. Konuşmasında Büyükşehir Belediyesi'nin kültür hizmetleri hakkında bilgi veren Büyükalim, sempozyum ve serginin hayırlı olmasını diledi.

Konuşmaların ardından geçilen sempozyumun ilk oturumunun başkanlığını Prof. Dr. Zeki Kuşoğlu yaptı. Kuşoğlu, sanatın doğumdan ölüme kadar hayatın her alanında yer aldığını belirterek, sanatın sadece üniversitede öğretilip hayatın bir parçası haline getirilmezse sanatkarın yalnızlığa terk edileceğini, sanatın yok edilmiş olacağını dile getirdi.

Sempozyum 9-11 Ekim tarihleri arasında 15 oturum şeklinde gerçekleştirilecek. Sempozyumda oturum başkanlıklarını Prof. Dr. Zeki Kuşoğlu'nun yanı sıra; Prof. Dr. Ali Boran, Prof. Dr. Nuran Kayabaşı, Prof. Dr. Zahide İmer, Prof. Dr. KÜRŞAT Güleş, Prof. Dr. Mezahir Ertuğ Avşar, Prof. Dr. Hüseyin Elmas, Prof. Dr. Semiha Aydın, Prof. Dr. Ahmet Saim Arıtan, Prof. Dr. Günay Atalayer, Prof. Dr. Melek Gökay, Doç. Dr. Birsen Çileroğlu, Doç. Dr. Saliha Ağaç, Doç. Dr. Mesut Uyaner, Yard. Doç. Dr. Rabia Köse Doğan yapacak.

Sempozyum kapsamında çeşitli sanat dallarından eserlerin yer aldığı sergiler de Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kültür Merkezi'nde gezilebilecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Ulusal Sanat Ve Tasarım Sempozyumu Yapılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement