Üniversiteli Kızlardan Engin Ardıç'a Tepki Yürüyüşü - Son Dakika
Güncel

Üniversiteli Kızlardan Engin Ardıç'a Tepki Yürüyüşü

Üniversiteli Kızlardan Engin Ardıç\'a Tepki Yürüyüşü

Kendilerine 'KTÜ Üniversiteli Kadın Kolektifi' İsmini Veren Bir Grup Kız Öğrenci Sabah Gazetesi Yazarı Engin Ardıç'ı Protesto Yürüyüşü Düzenledi.

06.03.2011 17:02

KARADENİZ Teknik Üniversitesi?nde öğrenim gören ve kendilerine 'KTÜ Üniversiteli Kadın Kolektifi? ismini veren bir grup kız öğrenci Sabah Gazetesi Yazarı Engin Ardıç'ı protesto yürüyüşü düzenledi.KTÜ Üniversiteli Kadın Kolektifi üyesi yaklaşık 25 kız öğrenci bugün Büyük Postane önünde toplanarak AK Parti Trabzon İl Başkanlığı?na kadar yürüdü. Ellerinde mor renkteki kartonların üzerine 'Ardıç seni yumurtaya boğarız?, ?Ardıç derhal istifa?, ?Kadınlar yürüyor, mücadele büyüyor?, ?Kadın düşmanlarını AKP koruyor? yazıları yazan öğrenciler, Engin Ardıç'ı AK Parti?nin kalemşoru olarak nitelendirdikleri için basın açıklamasını Ak Parti binası önünde düzenlemeye karar verdiklerini söylediler.

Engin Ardıç'ın "Bacı" başlıklı yazısında sosyalist kadınlara yönelik hakaret içeren ifadelere yer verdiğini, sol ve kadın düşmanlığını gözler önüne serdiğini belirten Dilan Taşgit, kadın cinayetlerinin AK Parti?nin iktidarında arttığını söyledi. Taşgit, "Kadına yönelik saldırıların tablosu böyleyken, AKP güdümlü Engin Ardıç aldığı cesaretle abartıyor ve iğrençleşiyor. Ardıç, salyalar saçtığı köşesinden, kadına yönelik her türlü tacizi, hükmetme yöntemini meşrulaştırıyor. Yaşanan tacizlerden, tecavüzlerden Engin Ardıç gibiler ve buna çanak tutan AKP iktidarı sorumludur. Ardıçgiller korksun, üniversiteli kadınların öfkesi her an enselerinde olacak. Köşesinden kadınları aşağılayan, cinsiyetçi yazılarla kin kusan Engin Ardıç derhal istifa etmelidir. Kalemlerini kadınları karalamak için her ellerine aldıklarında kampüslerde, sokaklarda, meydanlarda eşitlik ve özgürlük için haykıran kadınların sesleri suratlarında bir tokat gibi patlamaya devam edecekö dedi.Öğrenciler daha sonra olaysız şekilde dağıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Üniversiteli Kızlardan Engin Ardıç'a Tepki Yürüyüşü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement