Üniversitemiz Öğrencileri İrlanda’ya Gidiyor - Son Dakika
Güncel

Üniversitemiz Öğrencileri İrlanda’ya Gidiyor

Üniversitemiz Öğrencileri İrlanda’ya Gidiyor

Gaziantep Üniversitesi Bu Yıl Hazırlık Sınıfında Okuyan En Başarılı 10 Öğrencisini İrlanda'nın Dublin City Üniversitesi'ne 1 Ay Süre İle Dil Eğitimine Gönderiyor.

17.05.2011 21:09  Güncelleme: 21:10

Gaziantep üniversitesi bu yıl hazırlık sınıfında okuyan en başarılı 10 öğrencisini irlanda'nın dublin city üniversitesi'ne 1 ay süre ile dil eğitimine gönderiyor.

Gaziantep Üniversitesi Vakfı tarafından finanse edilen, United Towers Yurtdışı Eğitim Danışmanlığınca organizasyonu yürütülen proje, İrlanda Cumhuriyeti'nin 2011 yılında Türk öğrenciler için uygulamaya koyduğu MEI pilot vize uygulamasının ilk örneği olması açısından da büyük önem taşıyor.

Rektörlük Toplantı Salonunda gerçekleştirilen proje tanıtım toplantısına; Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun, Gaziantep Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Gaziantep Üniversitesi Vakfı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Koruk, İrlanda Ankara Konsolosu Fiona Nic Dhonnacha, United Towers Yurtdışı Eğitim firma yetkilisi Önder Öztütüncü ve İrlanda'ya gidecek olan öğrenciler katıldı.

Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof Dr. M. Yavuz Coşkun Gaziantep Üniversiteli öğrencilerin Avrupa'nın önemli üniversitelerinden biri olan Dublin City Üniversitesinde farklı ülkelerden gelen öğrencilerle birlikte eğitim alarak, İngilizcelerini geliştirmenin yanı sıra farklı kültürleri yakından tanıma ve yurt dışı deneyimi kazanma şansına erişeceklerini belirtti.

Prof. Dr. Coşkun, "Parlayan Yıldız Gaziantep Üniversitesinde okumak, buraya ait olmak, buradan mezun olmak bir ayrıcalık, üzerinizde taşıyacağınız çok güzel bir geçmiş olacak. Gaziantep Üniversitesi Türkiye'nin en iyi üniversitelerinden biri olarak sadece bulunduğu coğrafyada değil tüm Ortadoğu ve giderek daha büyük coğrafyalarda adından çokça bahsedilen bir üniversite haline gelmiştir" şeklinde konuştu.

Gaziantep Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Gaziantep Üniversitesi Vakfı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Koruk ise bu girişimin, vakfın Gaziantep Üniversitesi'nin bilimsel, sosyal ve kültürel yönden gelişimine katkıda bulunma misyonuna hizmet eden önemli bir proje olduğunu, gelecekte daha fazla sayıda öğrenciye buna benzer imkanları oluşturmanın çabası içinde olduklarını söyledi.

Prof. Dr. Koruk, "Gaziantep Üniversitesi Vakfı imkanlarıyla böyle bir projenin gerçekleşmesinden dolayı çok mutluyum. Çünkü vakfın esas amaçlarından bir tanesi de bu üniversitenin sosyal, kültürel yönlerden gelişmesine de katkıda bulunmasıdır. Bu proje tam buna hizmet eden hem de öğrencilerle hizmet eden bir proje olması nedeniyle son derece amacına uygun" ifadesinde bulundu.

Projenin tanıtımı için Gaziantep Üniversitesini ziyaret eden İrlanda Ankara Konsolosu Fiona Nic Dhonnacha projenin İrlanda ve Türkiye'nin gelecekteki eğitim işbirlikleri açısından da önemli olduğunu vurgulayarak, Gaziantep Üniversiteli öğrencilerin İrlanda'da çok iyi ağırlanacaklarını belirtti. 2010 yılında uygulamaya konulan Türk Üniversite öğrencilerine özel pilot vize uygulaması sayesinde İrlanda Ankara Konsolosluğu'nun öğrencilere 3 gün içerisinde vizelerini ulaştırdığına değinen konsolos İrlanda'nın daha fazla Türk öğrenciyi misafir etmek istediğini belirtti.

Dublin City Üniversitesi ve Gaziantep Üniversitesi arasında kurulan işbirliğine danışmanlık eden United Towers Yurtdışı Eğitim firma yetkilisi Önder Öztütüncü, Dublin'nin oldukça gelişmiş, güvenli ve çok az sayıda Türk'ün bulunduğu bir şehir olduğu için, Dublin City Üniversitesi'nin ise eğitim kalitesi, kampüs olanakları ve Gaziantep Üniversitesi'ne göstermiş olduğu yakın ilgi sebebiyle tercih edildiğini vurguladı.

Proje tanıtım toplantısının sonrasında Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun tarafından, İrlanda Ankara Konsolosu Fiona Nic Dhonnacha'ya hediye takdim edildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Üniversitemiz Öğrencileri İrlanda’ya Gidiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement