İstanbul Havalimanı, Avrupa semalarının patronu oldu! İşte dünya sıralamasındaki yeri - Son Dakika
Son Dakika Logo

İstanbul Havalimanı, Avrupa semalarının patronu oldu! İşte dünya sıralamasındaki yeri

Google algoritmasına bırakmayın, okuyacağınız haberi siz seçin! Tıkla ve ekle
İstanbul Havalimanı, Avrupa semalarının patronu oldu! İşte dünya sıralamasındaki yeri

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul Havalimanı'nın 7-13 Eylül döneminde günlük ortalama 1643 uçuşla Avrupa'nın en yoğun havalimanı olduğunu, 829 kalkışla da dünya genelinde 5'inci sırada yer aldığını bildirdi. Antalya Havalimanı 969 uçuşla Avrupa'nın en yoğun 10 havalimanı arasında yer aldı.

Bakan Uraloğlu, İstanbul Havalimanı'nın 7-13 Eylül döneminde günlük ortalama 829 kalkışla küresel ölçekte 5'inci sırada yer aldığını, günlük ortalama 1643 uçuşla da Avrupa'nın en yoğun havalimanı olduğunu bildirdi.

Uraloğlu, yazılı açıklamasında, EUROCONTROL'ün 17 Eylül Avrupa Havacılık Genel Bakış Raporu'na ilişkin değerlendirmede bulundu.

AVRUPA'DAKİ LİDERLİĞİNİ SÜRDÜRÜYOR

Rapora göre İstanbul Havalimanı'nın Avrupa'daki liderliğini sürdürdüğünü belirten Uraloğlu, "İstanbul Havalimanımız, 7-13 Eylül tarihlerinde günlük ortalama 1643 uçuşla Avrupa'nın en yoğun havalimanı oldu. Havalimanımızı, günlük 1413 uçuşla Amsterdam, 1407 uçuşla Paris Charles de Gaulle takip etti." ifadelerini kullandı.

Uraloğlu, İstanbul Havalimanı'ndaki uçuş trafiğinin geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 3 arttığına işaret ederek, Antalya Havalimanı'nın da günlük ortalama 969 uçuşla Avrupa'nın en yoğun 10 havalimanı arasında yer aldığının altını çizdi.

DÜNYADA 5. SIRADA

Bu havalimanının küresel ölçekte de önemli bir konuma ulaştığına dikkati çeken Uraloğlu, şöyle devam etti:

"İstanbul Havalimanı'mız, 7-13 Eylül döneminde günlük ortalama 829 kalkışla dünya genelinde 5'inci sırada yer aldı. Havalimanımız böylece dünyanın en yoğun ilk 5 havalimanı arasına adını yazdırdı."

Uraloğlu, ülke bazındaki hava trafiği verilerine de değinerek, Türkiye'nin günlük ortalama 4 bin 191 uçuşla Avrupa'da en yoğun trafik hacmine sahip ülkeler arasında 6'ncı sırada yer aldığını, günlük ortalama uçuş trafiğinin geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 2 arttığını kaydetti.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • Szka788304 Szka788304:
    bu eseri görüpte halka hakaret edenler kendini sorgulasın 5 0 Yanıtla
  • adnanozer8169 adnanozer8169:
    inşa edilirken milletver yansın ediyordu ama şimdi nerdeyse parası çıktı dünyanın 5 inci en büyük en fazla kullanılan havalimanı halinde. 4 0 Yanıtla
  • SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement