Urfa'da, Kadına Yönelik Şiddet Semineri Düzenledi - Son Dakika
Güncel

Urfa'da, Kadına Yönelik Şiddet Semineri Düzenledi

Urfa\'da, Kadına Yönelik Şiddet Semineri Düzenledi

Şanlıurfa'da Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nce "Toplumlarda Kadın, Aile ve Şiddet" konulu seminer düzenledi.

18.06.2015 11:47

Şanlıurfa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürlüğü tarafından "Toplumlarda Kadın, Aile ve Şiddet" konulu seminer düzenledi.

Mehmet Akif İnan Konferans Salonunda gerçekleştirilen seminere Vali Yardımcısı Aylin Kırcı Duman, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Demirkol, Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Programın açılış konuşmasını Şanlıurfa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Demirkol yaptı. Demirkol, "Şiddet gören çoğu kadın toplumsal yaşama aktif ve üretken katılmadığı için, şiddet sosyal ve ekonomik kalkınma önünde bir engel oluşturmaktadır. Bu durum kadın-erkek eşitsizliğinin de devamına neden olmaktadır. Kadına Yönelik Şiddetle mücadele sağlıklı bir toplum yapısı için şarttır. ASPİM olarak bu toplumsal sorunu yok edemeyiz ama en aza indirmek için çok çaba sarf etmemiz gerekmektedir" dedi.

Vali Yardımcısı Aylin Kırcı Duman ise, "Şiddet Önleme ve İzleme Merkezinin ilimizde kurulması çok önemlidir. Kadına yönelik şiddetin önlenmesi için mevzuatımızda özellikle aile ve sosyal politikalar bakanlığı kurulduktan sonra çok önemli gelişmeler oldu. Cezai yaptırımlarla ilgili olarak çok çetin mevzuat değişikliği oldu. Ama toplumda bakış açısını değiştirmek çok kısa vade de olmuyor. Şiddet önleme merkezleri bütün illerimizde artıkça konuya duyarlılıkta artacaktır. Kadın sığınma evlerinin özellikle yerel yönetimlerin bu konuda duyarlı olmasını daha fazla kadın sığınma evinin açılmasını arzu ediyoruz. Kadın federasyonu başkanı Canan Güllü, kadına şiddeti kısa filmlerle anlatarak program sona erdi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Urfa'da, Kadına Yönelik Şiddet Semineri Düzenledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement