Urla, Foça ve Aliağa'da Coşkulu Bayram Kutlaması - Son Dakika
Güncel

Urla, Foça ve Aliağa'da Coşkulu Bayram Kutlaması

Urla, Foça ve Aliağa\'da Coşkulu Bayram Kutlaması

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, ilçe belediyeleri tarafından düzenlenen etkinliklerle coşku içerisinde kutlandı.

29.10.2017 15:59

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, ilçe belediyeleri tarafından düzenlenen etkinliklerle coşku içerisinde kutlandı. Urla, Foça ve Aliağa'da düzenlenen kutlamalarda vatandaşlar cumhuriyet gururunu yaşadı.

Türkiye Cumhuriyeti'nin 94. yılı nedeniyle Urla, Foça ve Aliağa'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenleri düzenlendi. Protokol ve vatandaşlar coşku içerisinde Türk bayrakları ile cumhuriyeti kutlarken, yapılan gösteriler de büyük beğeni topladı.

Urla'da cumhuriyet kutlamaları

Cumhuriyetin 94. yıl dönümü Urla'da 12 Eylül Stadında kutlandı. Genç yaşlı demeden elinde Türk bayraklarıyla 12 Eylül Stadı'nda yerini alan Urla halkı, cumhuriyetin 94. yıl dönümünü sevinç ve gururla kutladı. Törene; Urla Kaymakamı Önder Can, Garnizon Komutanı Albay Erol Çevik, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, Urla Cumhuriyet Başsavcısı Tuncay Çelik, İlçe Birim Müdürleri, Belediye Meclis Üyeleri, sivil toplum örgütleri, siyasi parti temsilcileri, öğrenciler ve Urla halkı katıldı. Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, cumhuriyetin 94.yılı dolayısıyla yaptığı açıklamada, "Laik, demokratik, sosyal hukuk devletini kuran Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına minnet ve şükranlarımızı sunar, cumhuriyetimizin kuruluşunun 94. yılını kutlarım. Ülkemizin Ulusal Kurtuluş Savaşının ardından yaptığı devrimlerle batı medeniyetleri düzeyine getiren Mustafa Kemal Atatürk'ün yolunda üretmeye ve çalışmaya devam edeceğiz" dedi. Günün anlam ve önemini vurgulayan şiirlerin okunmasının ardından tören, halk oyunları, Atatürk'ün Çocukları Cumhuriyet Korosu ve Cumhuriyet Tablosu ile renklendi. Coşkunun, sevincin ve duygusallığın yaşandığı Cumhuriyet Bayramı programı, tören geçişi ile sona erdi.

Aliağa'da cumhuriyet coşkusu devam edecek

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve dava arkadaşlarının Türk milletine armağan ettiği cumhuriyetin 94'üncü yıl dönümü Aliağa'da törenlerle kutlandı. Aliağa Kaymakamı Bayram Yılmaz'ın makamında tebrikatları kabul etmesiyle başlayan kutlama programı, Cumhuriyet Meydanındaki törenle devam etti. Törene; Aliağa Kaymakamı Bayram Yılmaz, Garnizon Komutanı Albay Faruk Altun, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Cumhuriyet Başsavcısı Adem Aydemir, Aliağa İlçe Jandarma Komutanı Rıfkı Kulaksız, Aliağa İlçe Emniyet Müdürü Gürcan Alev, askeri erkan, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, STK'lar, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Öğrencilerin okuduğu cumhuriyet konulu şiirler törene katılanlara duygulu anlar yaşattı. Okunan şiirlerin ardından cumhuriyet alanındaki program resmigeçit töreni ile sona erdi. Aliağalılar, bu akşam saat 17.00'den itibaren Aliağa Belediyesinin Cumhuriyet Bayramına özel olarak hazırladığı etkinlikler ile Cumhuriyet Bayramını doyasıya kutlayacak. Sanat Sokağı'nda bir araya gelecek olan binlerce Aliağalı fener alayı ve konserlerle cumhuriyet coşkusunu hep birlikte yaşayacak.

Foça'da cumhuriyet coşkusu

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, Foça Kaymakamlık makamında gerçekleşen tebrikat töreni ve Foça Belediyesi Nihat Hüsenay Stadındaki resmi kutlama programıyla devam etti. Kaymakamlık Makamında, saat 10.00'da başlayan tebrikat töreninde; Foça Kaymakamı Ali Çetin, Foça Garnizon Komutanı ve Amfibi Grup Görev Komutanı Tuğamiral Yalçın Payal ve Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, sivil ve askeri erkan, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve siyasi parti temsilcilerinin tebriklerini kabul etti. Tebrigat töreninin ardından, Foça Belediyesi Nihat Hüsenay Stadındaki resmi kutlama programına geçildi. Şiirlerin okunması ve halk oyunu gösterilerinin ardından şiir, kompozisyon ve resim dallarında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Programın final bölümünde yapılan resmi geçit törenine, vatandaşlar alkışlarla eşlik etti. Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 94. yıl dönümü dolayısıyla yayınladığı mesajında, "29 Ekim, bir halkın bağımsızlığının ve millet olmasının, ulus olmasının günüdür. Türk halkının dünyaya; 'Biz Türkiye Cumhuriyetiyiz' diye haykırdığı gündür. Atam, cumhuriyetinin bekçileri olmaktan asla vazgeçmeyeceğiz" dedi. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama etkinlikleri bugün, Foça Belediyesince düzenlenen fener alayı ve Özgür Kıyat konseriyle sürecek. Saat 19.30'da başlayacak fener alayı, Demokrasi Meydanına ulaşacak. Ardından, saat 20.00'de Demokrasi Meydanında sevilen sanatçı Özgür Kıyat, Cumhuriyet Bayramı sevincine büyük coşku katacak. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Urla, Foça ve Aliağa'da Coşkulu Bayram Kutlaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement