Uşak'ta Duygulandıran Buluşma - Son Dakika
Güncel

Uşak'ta Duygulandıran Buluşma

Uşak\'ta Duygulandıran Buluşma

Uşak'ta geçen yıl beyin ölümü gerçekleştikten sonra organları beş kişiye hayat veren Tevfik Yılmaz'ın ailesi ile nakil olan hastalar Devlet Hastanesi'nde düzenlenen toplantıda duygularını anlattılar.

14.05.2013 13:08

Uşak'ta geçen yıl beyin ölümü gerçekleştikten sonra organları beş kişiye hayat veren Tevfik Yılmaz'ın ailesi ile nakil olan hastalar Devlet Hastanesi'nde düzenlenen toplantıda duygularını anlattılar. Bağışçı aile ve nakil olan hastalar toplantıda organ bağışının önemine vurgu yapıp kendilerinin de bağışta bulunacaklarını dile getirdiler. Konuşmalar sırasında duygu dolu anlar yaşandı.

İl Organ Nakil Koordinatörü Dr. Zafer Aydın, tarafından düzenlenen toplantıda Turan Çolak ve nakil olan diğer hastalar nakil öncesi yaşadıkları sağlık sorunlarını anlatıp bağışçı aileye teşekkür ettiler. Toplantıda organ bağışının önemine de vurgu yapıldı.

Duygulu anların yaşandığı toplantıda Yılmaz ailesi ve nakil olan 5 kişi gözyaşlarına hakim olamadı. Toplantıya; Uşak Devlet Hastanesi yöneticileri, doktorlar ve hemşireler de katıldı. Tevfik Yılmaz'ın korneası nakledilen ve görme sorunu yaşadığı için çocukluğunu yaşayamadığını anlatan Cansu Akkaya toplantıya katılan herkesi ağlattı. Turan Çolak, İrfan Geveze ve Ali Fidan'da duygu yüklü birer konuşma yaptılar. Organ bağışının önemini nakil olduktan sonra dahi anladığını ifade eden Turan Çolak, bağışçı aile ile yüz nakli olmasına vesile olan herkese teşekkür etti.

Dr. Zafer Aydın toplantıdaki açılış konuşmasında, "Bir yıl önce Bir dram yaşanıyor gencecik evlatlarını kaybediyor insanlar. Erdemli bir davranışla evlatlarının organlarını bağışlıyorlar. Aradan bir yıl geçiyor ve çok büyük bir aileye sahip oluyorlar. Burada bulunan ve nakil olan hastalar ile bağışçı ailemizin her birinin farklı hikayeleri var. Birazdan bunu göreceksiniz. Kendi içlerinde her biri ayrı bir dram yaşıyor" dedi.

ÇOCUKLUĞUMU YAŞAYAMADIM

Tevfik Yılmaz'ın korneasını alan Cansu Akkaya toplantıda çocukluğunu yaşayamadığını ifade ederek gözyaşlarına boğuldu. Cansu'nun kürsüde ağlaması salondaki herkesi duygulu anlar yaşattı. Herkesin organ bağışına destek vermesini isteyen ve kendisinin de organlarını bağışlayacağın anlatan Cansu Akkaya şunları söyledi: "Ben hiç çocukluğumu yaşayamadım. Arkadaşlarım okul gezisine giderken ben gidemezdim. Gözlerim rahatsızdı. Ailem aman Cansu'ya bir şey olmasın diye göndermezdi. Ben çocukluğumu şimdi yaşıyorum. Bana şimdi küçükken yaşayamadığım çocukluğumu yaşatan Emine anneme teşekkür ediyorum".

Turan Çolak ise konuşmasında organ bağışının önemine vurgu yaparak, "Bizi burada buluşturan herkese teşekkür ediyorum. Organ bağışının önemini nakil olduktan sonra daha iyi anladım. Organ bağışı konusundaki derneklerle tanıştım. Onlarla gezip nakil bekleyen yavruları gördüm. Bu nedenle herkes organ bağışında bulunmalı. Emine anneme çok teşekkür ediyorum" dedi. Böbrek nakli olan İrfan Geveze ve kornea nakli olan Ali Fidan ile karaciğer nakli olan Murat

Akın'ın babası Bayram Akın da konuşmalarında organ bağışının önemine değindi. Tevfik Yılmaz'ın kalbi nakledilen ve nakilden 65 gün sonra yaşamını yitiren Ayşegül Uyar'ın babası Mahmut Uyar da bağışçı aileye teşekkür edip kızını kaybetmenin üzüntüsünü yaşadığını anlattı.

KELİMELERLE ANLATILMAZ YAŞADIĞIMIZ ACI VE SEVİNÇ BAŞKA BİR ŞEY

Baba Mehmet Yılmaz ise "Oğlumun yokluğunu bu yavrularımla unutmaya çalışıyorum. Bu kelimelerle anlatılacak bir duygu değil. Bir yandan oğlumun acısını yaşarken bir yandan da bu bağış sayesinde kazandığımız evlatlarımızın sevincini yaşıyoruz" dedi.

Anne Emine Yılmaz da "Bu sevinci herkes yaşasın istiyorum. Allah kime şehitlik mertebesini vereceğini hiç birimiz bilemeyiz. İnsanlar vatan kurtararak şehit oluyor. Ama hayat kurtararak da şehit olunabilir. Ben,im bir tane oğlum vardı ama şimdi 4 tane oğlum bir sürü de kızım var. Hepsi ayrı tatlı. Hepsinin gözleri başka parlıyor bana baktıkları zaman. Annem dediklerinde bana anam dediklerinde ana olduğum için gurur duyuyorum.

Evet gurur duyuyorum. Ben paylaşımcı bir insanım ve çocuğumu da paylaştım. Bu başka bir şey. Bu mutluluğu herkes yaşasın. Herkes kendi sağlığındayken organlarını bağışlasın. Bu acı başka bir şey mutluluk başka bir şey. Yaşanır kelimelerle asla ifade edilemez. Bu süreçte bize destek olan herkese teşekkür ediyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından bağışçı aile ile nakil olan hastalar ve ailelere hatıra fotoğrafı çektirdi. Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Yaşçın Atçı da Emine Yılmaz'a "Anneler Günü" nedeniyle çiçek takdim etti. Nakil olan 5 kişi ile bağışçı aile daha sonra

mevlit töreni için eve hareket etti. - UŞAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Uşak'ta Duygulandıran Buluşma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement