Uşak'taki Cinayet Davası - Son Dakika
Güncel

Uşak'taki Cinayet Davası

Uşak\'taki Cinayet Davası

Evlenmekten vazgeçen sözlüsünü pompalı tüfekle öldürüp, annesini de yaraladığı iddia edilen sanığın yargılanmasına devam edildi.

21.05.2014 14:26

Uşak'ta, 6 ay önce evlenmekten vazgeçen sözlüsünü pompalı tüfekle öldürdüğü, annesini de yaraladığı iddiasıyla hakkında "müebbet hapis cezası" istemiyle dava açılan tutuklu sanık M.S'nin yargılanmasına devam edildi.

Uşak 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın ikinci duruşmasına, "adam öldürme ve yaralama" suçlarından hakkında müebbet hapis cezası istenen tutuklu sanık M.S, ölen Ayşe Bulut'un olay sırasında yaralanan annesi Döndü Bulut ile Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu temsilcileri ve tarafların avukatları katıldı.

Sanık M.S, olay günü kendisini arayan Ayşe Bulut'un evlenmekten vazgeçtiğini söylediğini, bunun üzerine çılgına döndüğünü, olayın tasarlayarak değil bilinç dışı gerçekleştiğini savundu.

Bulut'un annesi Döndü Bulut ise M.S'nin beyaz bir otomobille önlerini kestiğini ve araca ateş ettiğini belirterek, kendisinin ağır yaralandığını, kızının ise yaşamını yitirdiğini anlattı. Bulut, "Sol kolumu kullanamıyorum, halen tedavi görüyorum, sanığın en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyorum" dedi.

Avukatlar ise sanığın, Ayşe Bulut'un evlenmekten vazgeçmesi haberini olaydan iki gün önce aldığını dile getirerek, cinayeti tasarlayarak işlediğini iddia etti.

Mahkeme başkanı Hakim İbrahim İlhan, M.S'nin akıl sağlığının tespiti için Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nden istenen raporun beklenmesi, Döndü Bulut'un sağlık durumuyla ilgili raporun hazırlanması için sanığın tutukluluk halinini devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

Uşak'ta, 22 Aralık'ta Döndü Bulut (60) ile kızı Ayşe Bulut (27) kendilerine ait minibüsle Karaağaç köyünden dönerken, M.S. tarafından önleri kesilerek silahla ateş edilmişti. Olayda Ayşe Bulut hayatını kaybetmiş annesi yaralanmıştı. - Uşak

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Uşak'taki Cinayet Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement