Uyuşturucuya Alıştırıp, Kurye Olarak Kullanmış - Son Dakika
Güncel

Uyuşturucuya Alıştırıp, Kurye Olarak Kullanmış

Uyuşturucuya Alıştırıp, Kurye Olarak Kullanmış

EDİRNE'de uyuşturucu ticaretinden tutuklu yargılanan Yunus Mensur, 12 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

12.05.2017 13:31

EDİRNE'de uyuşturucu ticaretinden tutuklu yargılanan Yunus Mensur, 12 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Sanık Mensur'un uyuşturucu vererek Edirne'ye gönderdiği ve 195 gram eroinle yakalanan Bulgaristan uyruklu Sava Atanasov Neykov ise etkin pişmanlık yasasından faydalanarak 5 yıl 15 ay hapis cezası aldı.

Bulgaristan uyruklu Sava Atanasov Neykov, geçen yıl 195 gram eroinle yakalandı. Etkin pişmanlık hükümlerinden yaralanan Neykov, uyuşturucuyu Yunus Mensur'un vererek Edirne'ye götürmesini istediğini söyledi. Düzenlenen operasyonla yakalanan Mensur ve Neykov hakkında Edirne 1'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ne 'uyuşturucu ticareti' suçlamasıyla dava açıldı. Tutuklu sanıklar Yunus Mensur ve Bulgaristan uyruklu Sava Atanasov Neykov, önceki gün karar duruşmasına çıktı.

PARASIZ UYUŞTURUCU VERİP ALIŞTIRMIŞ

Mahkeme savcısı Sinan Şarlayan, tutuklu sanıklardan Yunus Mensur'un Bulgaristan'da tanıştığı Sava Atanasov Neykov'a parasız eroin verip alıştırdığını, daha sonra ise uyuşturucu nakletmekte kullandığını ifade ederek, sanıklar hakkında uyuşturucu ticareti suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istedi. Savcılık mütalaasına karşı savunma yapan avukat Eray Kozan, Bulgaristan uyruklu Sava Atanasov Neykov'un taşıdığı uyuşturucuyu açıp kullandığını ve ticaret kastı olmadığını söyledi. Kozan, "Müvekkilimin beyanları samimidir. Ticaret kastı olmadığı açıktır. Çünkü 250 gram paket yırtılmış ve kendisi uyuşturucu kullanmıştır. Bunun ticaretini yapacak olsa paketi açmazdı. Etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmasını talep ediyoruz" dedi.

Savunmaların ardından Edirne 1'nci Ağır Ceza Mahkemesi hakimi Bülent Çelik, tutuklu sanık Yunus Mensur'a önceki sabıka durumunu da göz önüne alarak 'uyuşturucu madde ticareti' suçundan 12 yıl 6 ay hapis cezası verdi. Bulgar uyruklu Sava Atanasov Neykov ise diğer sanığa ilişkin bilgiler vermesi nedeniyle etkin pişmanlık hükümleri uygulanarak 5 yıl 15 ay hapis cezasına çarptırdı ve tutukluluk hallerinin devamına karar verdi. - Edirne

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Uyuşturucuya Alıştırıp, Kurye Olarak Kullanmış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement