Vali Karaloğlu, Gönüllerin Şampiyonu Asa Takımını Kabul Etti - Son Dakika
Güncel

Vali Karaloğlu, Gönüllerin Şampiyonu Asa Takımını Kabul Etti

Vali Karaloğlu, Gönüllerin Şampiyonu Asa Takımını Kabul Etti

Van Valisi Münir Karaloğlu, İsviçre'de düzenlenen "Swiss-Masters-Aargau U-11" futbol turnuvasında final müsabakalarını tek gol averajıyla kaybeden Anadolu Spor Akademisi futbol takımını kabul etti.

15.03.2012 15:56

Vanlı depremzede çocuklardan oluşan Anadolu Spor Akademisi Futbol Takımı, 22-27 Şubat 2012 tarihleri arasında İsviçre'de yapılan "Swiss-Masters-Aargau U-11" futbol turnuvasına katıldı. Dünya futbolunda söz sahibi takımların altyapılarıyla karşılaşan ve oynadıkları 4 maçta 2 galibiyet 2 mağlubiyet alan ASA takımı, final müsabakalarını 1 gol averajıyla kaçırarak, turnuvayı 10'ncu sırada tamamladı. Futbolun beşiği olan İngiltere gibi bir ülkeyi geride bırakmayı başaran ASA takımı; İsviçre dönüşü Ankara'da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Eski TBMM Meclis Başkanı Mehmet Ali Şahin ve Vanlı milletvekilleri tarafından da kabul edildi. Van'a dönen ASA futbol takımının yönetici, sporcu ve teknik sorumluları aileleriyle birlikte Van Valisi Münir Karaloğlu tarafından kabul edildi. Vali Ali Paşa Toplantı Salonunda ASA takımını kabul eden Vali Karaloğlu, sporcuların elde ettiği başarıların kendisini sevindirdiğini belirterek takımı tebrik etti.

Karaloğlu: "Önemli olan birinci konu sizin bu müsabakalara katılmanızdır. İkinci konu ise depremzede çocuklardınız, açıkçası, sizlerden şampiyonluk beklemiyorduk. Ama siz yine de Ülkenizi, bayrağınızı orada güzel bir şekilde temsil ettiniz. Size teşekkür ediyoruz. Hepinizin gözlerinden öpüyorum. Bu takım İsviçre'deki turnuvada güzel bir başarı elde etti. Takım çalışmalarına devam etmeli. Bu takımın ileride daha da başarılı olacağına inanıyorum." dedi.

Minik sporculara, İsviçre'de yaptıkları maçlarla ilgili düşüncelerini soran Vali Karaloğlu, onların Ankara'da Başbakan Erdoğan ve diğer bakanlarla yaptıkları görüşmelerle ilgili duygularını da öğrenmeye çalıştı. Minik sporcular ve teknik ekip; duygularını şu şekilde dile getirdiler: "Yolculuğumuz uçakla olduğu için çok güzel geçti. İsviçre'de 5 gün kaldık. Bu süre içinde 4 hazırlık, 4 de resmi maç yaptık. Grubumuzda ikinci olduk. Slovenya'nın Litra takımıyla eşit puan ve averaja sahip olmamıza karşın, onlar 6 gol atıp 5 gol, bizim takım ise 5 gol atıp 4 golü kalelerinde gördüğü için onlar ilk 8 takım arasında final müsabakalarına katılma hakkını kazandı. Tek gol averajıyla finallere gidememek bizleri üzdü. Ancak elde edilen başarı ilerisi için umut verici."

Başbakanla yapılan görüşmenin unutulmayacak bir anı olduğunu ifade eden ASA Genel Koordinatörü Özcan Şimşek: "Çocuklarımızla birlikte önce Başbakanımızın Ak Parti grubunu izledik, ardından kendisi bizi kabul etti. Başbakanımızın sıcak ilgisi bizleri çok mutlu etti. Kendisine buradan 'teşekkür' ediyoruz. Ayrıca Gençlik ve Spor Bakanımız Suat Çelik ve Eski TBMM Meclis Başkanımız Mehmet Ali Şahin de bizleri kabul etti. Van Milletvekilimiz Fatih Çiftçi mecliste yemek vererek bizi ağırladı. Diğer Van milletvekillerimiz de bizi kabul ettiler." dedi.

Sıcak bir ortamda geçen kabul sonrası Vali Karaloğlu, ziyaret anısına sporcularla hatıra fotoğrafı çektirdi. Ziyarette İl Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Aslan Sinir, ASA Takımı Teknik Sorumlusu Veysel Bucak ve ASA Mali Danışman Filiz Yıldız Şimşek de hazır bulundu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Vali Karaloğlu, Gönüllerin Şampiyonu Asa Takımını Kabul Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement