Vali'nin Aldığı Eşekle Ayda 3 Bin Lira Kazanıyor - Son Dakika
Güncel

Vali'nin Aldığı Eşekle Ayda 3 Bin Lira Kazanıyor

Vali\'nin Aldığı Eşekle Ayda 3 Bin Lira Kazanıyor

Mardin'de yıllardır hamallık yapan 44 yaşındaki İbrahim Gürcüoğlu, Vali Turhan Ayvaz'ın 1500 liraya satın alarak kendisine verdiği eşekle ayda ortalama 3 bin lira kazanıyor.

21.01.2013 11:55

Mardin'de yıllardır hamallık yapan 44 yaşındaki İbrahim Gürcüoğlu, Vali Turhan Ayvaz'ın 1500 liraya satın alarak kendisine verdiği eşekle ayda ortalama 3 bin lira kazanıyor. Araçların giremediği kentin dar sokaklarında eşeğiyle yük ve eşya taşıyan Gürcüoğlu, "2012 yılının en şanslısı benim. Ölen eşeğimin yerine Vali bey sağlıklı yeni bir tane aldı. Eşeğim genç ve hızlı olduğu için daha fazla iş yapıyor, daha fazla para kazanıyorum" dedi.

Tarihi yapısıyla açık hava müzesini andıran Mardin'de araçların giremediği dar sokaklarda yük ve eşya taşıma işini hamallar sırtlarında veya eşekleriyle yerine getiriyor. Eski Mardin'de bir sektör halinde olan hamallığı yapabilmek için dinç ve kuvvetli olmak gerekiyor. Mardin'de yıllarca hamallık yaptıktan sonra bel fıtığı olduğu için satın aldığı eşeğiyle bu işi sürdüren evli ve 2 çocuk babası İbrahim Gürcüoğlu'nun geçen yıl eşeği ölünce dünyası karardı.

Yeni bir eşek alacak parası olmadığı için işini devam ettiremeyen ve evine ekmek götüremeyen Gürcüoğlu son çare olarak Vali Turhan Ayvaz'a başvurdu. Vali Turhan Ayvaz ise Gürcüoğlu'na bir eşek satın alınması için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı yetkililerine talimat verdi. Vali Ayvaz'ın polis korumalarının da eşlik ettiği Sosyal Yardım ve Dayanışma Vakfı Yetkilileri, İbrahim Gürcüoğlu ile birlikte kentteki eşek pazarına giderek onun seçtiği genç ve güçlü bir eşeği 1500 liraya satın alarak kendisine teslim etti.

Yaşlı olduğu için ölen eşeğinin yerine daha genç ve güçlü bir eşeğe kavuşan İbrahim Gürcüoğlu, eskisinden daha çok çalışarak aylık gelirini ortalama 3 bin liraya çıkardı. Yeni bir eşeğe kavuştuğu için 2012 yılının en şanslı kişisi olarak kendisini gördüğünü belirten İbrahim Gürcüoğlu, "Ölen eşeğim yaşlı olduğu için malzeme taşımında geç kalıyor ve fazla iş yapamıyordum. Ancak Vali Bey'in bana satın aldığı yeni eşeğim genç ve daha güçlü. Araçların giremediği oldukça dik olan yolları, sokakları bile çok hızlı bir şekilde çıkıp inebiliyor böylece ben de daha fazla iş yapıyorum. Günde ortalama 100 lira kazanıyorum. Benim için çok iyi para. Bu parayla kendi ailemin yanısıra fakir olan kardeşimin ailesine de bakıyorum. Yaşlı eşeğim öldüğü zaman üzüntüden 3 gün yemek yiyemedim. Benim can yoldaşım, evimin geçim kaynağıydı. Vali Bey'e durumu anlattığımda sağolsun hemen talimat verdi ve bana genç ve güçlü bir eşek alındı. Allah kendisinden ve devletimizden razı olsun. Benim tek geçim kaynağım bu eşek. Ona gözüm gibi bakıyor, çok iyi besliyorum" dedi.

Vali Turhan Ayvaz ise "İbrahim Gürcüoğlu, ailesinin geçimini sağladığı eşeği ölünce yenisini almamız için bize başvurdu. Öncelikle ailesinin durumunu araştırdık. Fakir olduğunu öğrenince Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla kendisine yeni bir eşek aldık. Yeni eşeğiyle iyi para kazanıp ailesini rahat bir şekilde geçindirdiği için biz de çok sevindik" dedi. - Mardin

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Vali'nin Aldığı Eşekle Ayda 3 Bin Lira Kazanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement