Vali Şahin'den Gazi ve Yakınları Onuruna Yemek - Son Dakika
Güncel

Vali Şahin'den Gazi ve Yakınları Onuruna Yemek

Vali Şahin\'den Gazi ve Yakınları Onuruna Yemek

İstanbul Valisi Vasip Şahin ve eşi Şeyma Şahin, 19 Eylül Gaziler Günü'nde gazi ve yakınları onuruna yemek düzenledi.

19.09.2015 15:06

İstanbul Valisi Vasip Şahin ve eşi Şeyma Şahin, 19 Eylül Gaziler Günü'nde gazi ve yakınları onuruna yemek düzenledi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Topkapı Sosyal Tesislerinde düzenlenen yemeğe 1. Ordu Komutanı Orgeneral Ümit Dündar ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu da katıldı.

"EVLATLARIMIZIN ACISINI YÜREĞİMİZDE HİSSEDİYORUZ"

Çok sayıda gazi ve ailesinin katıldığı yemek programında Vali Şahin ve eşi Şeyma Şahin tek tek masaları ziyaret ederek ailelerle kısa sohbetler etti. Kur'an-ı Kerim okunması ile başlanan programın açılış konuşmasını yapan Vali Şahin son günlerde yaşanan terör saldırılarına değinerek, "Son günlerde tırmanan terör eylemleri sonucu askerimize, polisimize ve masum vatandaşlarımıza yapılan hain saldırılar hepimizin içini acıtıyor. Kaybettiğimiz evlatlarımızın acısını yüreğimizde hissediyoruz. Bu aziz topraklar için mücadele edip kalleşçe tuzaklarla can veren tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet, sizlere hayırlı ve uzun ömürler diliyorum" dedi.

"İNSANIMIZ SİNMEMİŞ, SİNDİRİLEMEMİŞTİR"

19 Eylül Gaziler Gününü Kutlayan Vali Şahin, "İşgale, esarete ve zorbalığa her zaman karşı koymuş bir millet olarak 19 Eylül Gaziler Günü'nü kutluyor hepinizi saygıyla selamlıyorum. İnsanımız asla sessiz kalmamış, sinmemiş, sindirilememiştir. Tüm zorlukları aşmayı bilmişizdir. Bu mücadelenin yaşayan en büyük sembolleriyse siz değerli gazilerimizsiniz" diye konuştu.

"TEK YUMRUK OLARAK YAŞAMALIYIZ"

Komşu ülkelerde yaşanan sorunlara da değinen Vali Şahin, "Komşularımızda yaşanan iç savaşların bu ülkelerin nasıl kaosa ve parçalamaya sürüklediğini hep birlikte ibretle görüyoruz. Yüz binlerce insan evini terk etmeye mecbur bırakıldı. Bu nedenle memleketimizin kıymetini bilmeli, zenginliğimiz olan farklılıklarımıza saygı göstermeli, barış ve huzur içinde tek yumruk olarak yaşamalıyız. Ülkemizin zor günlerden geçtiği bu dönemde sorumluluk bilinciyle hareket etmeli ve ülkemizin çıkarlarını ön planda tutacak davranışları sergilemeliyiz" şeklinde konuştu.

"CANIMIZI VERMEKTEN ÇEKİNMEYECEĞİZ"

Şehitler ve aileleriyle ilgilenmenin devletin en asli görevi olduğunu belirten Vali Şahin, "Sizlerden aldığımız güç ve iradeyle üzerinde özgürce yaşadığımız bu vatan topraklarında yeri geldiğinde canımızı vermekten çekinmeyeceğiz. Bu vesileyle Başkomutan Gazi Mustafa kemal Atatürk başta olmak üzere silah arkadaşlarını ve aziz şehitlerimizi ebediyete intikal etmiş olanları rahmet minnet ve saygı ile anıyorum. Tüm gazilerimizin Gaziler Günü'nü kutluyorum" dedi. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Vali Şahin'den Gazi ve Yakınları Onuruna Yemek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement