Vali Yılmaz Niyazlar Köyü'nü Ziyaret Etti - Son Dakika
Güncel

Vali Yılmaz Niyazlar Köyü'nü Ziyaret Etti

Vali Yılmaz Niyazlar Köyü\'nü Ziyaret Etti

Burdur Valisi Nurettin Yılmaz Yeşilova Niyazlar Köyü'nü ziyaret ederek köy halkı ile bir araya geldi.

12.07.2013 11:58

Vali Yılmaz Öncelikle Yeşilova İlçe Kaymakamlığı'na geçerek kısa bir ziyaretin ardından beraberinde Kaymakam Mustafa Altınpınar, İlçe Belediye Başkanı Nuri Özbek ve daire müdürleri ile birlikte Niyazlar Köyü'ne gitti.

Burada köy sakinleri tarafından karşılanan Vali Yılmaz, kısa bir sohbetin ardından Niyazi Baba Türbesi'ne geçti. Niyazi Baba Kültür ve Tanıtım Derneği Başkanı Niyazi Aktaş'tan türbenin tarihi özellikleri hakkında bilgiler alan Vali Yılmaz türbe ile ilgili ayrıntıları inceledi. Hem türbenin içini hem de bahçesinde bulunan mezarları ve aynı bahçe içerisinde yer alan tarihi camiyi de gezen Vali Yılmaz, dua etmeyi de ihmal etmedi.

Niyazi Aktaş, gezi esnasında şu andaki türbenin, Bektaşi inancı ve öteki kaynaklara uygun bir biçimde muntazam ve emek verilerek yapıldığını, Türkiye'de yaygın geleneksel türbe mimarisi ve özelliklerini taşıdığını, aynı zamanda Türbenin çevresindeki mezarlıkta bulunan mezar taşlarının, başlıklarının da dervişliğin bir simgesi olan, kubbesi dilimli taçlarla işlendiğini söyleyerek Niyazi Baba'nın geçmişinin çok önceki zamanlara dayandığını ve dergahının 17.yy'da iyi çalıştığının saptamasının yapıldığını dile getirdi.

Niyazlar Köyü Kültür Derneği'nin şeref Defteri'ni de imzalayan Vali Yılmaz, Cem Evi ve Kültür Merkezi Binası'nda da incelemelerde bulunduktan sonra Yeşilova İlçesi'ne geçti. İlçede Çarşıyı dolaşan Vali Yılmaz ve beraberindeki heyet vatandaşlarla sohbet etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Vali Yılmaz Niyazlar Köyü'nü Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement