Valimiz Daha Çok Proje İstedi - Son Dakika
Güncel

Valimiz Daha Çok Proje İstedi

Valimiz Daha Çok Proje İstedi

Valimiz Sayın Özdemir Çakacak, kurum ve işletmelerden daha çok proje hazırlamalarını istedi.

16.12.2012 09:41

Ahiler Kalkınma Ajansının Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası'nda yapılan 2012 Yılı Mali Destek Programı Tanıtma Toplantısına Valimiz Sayın Özdemir Çakacak, İl Genel Meclis Başkanı Şuayip Soysal, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Müfit Göçen, kurum yöneticileri ve yatırımcılar katıldı.

Toplantıda konuşan Valimiz Sayın Özdemir Çakacak, "Kalkınma ajanslarının kendine özgü çalışma ve finansman mekanizmasına sahip, kar amacı gütmeyen, çabuk karar alıp uygulayabilen bir kuruluş olduğunu ifade ederek, ajansın bugün yapacağı çağrı ile 2 başlıkta toplam 24,5 milyon TL hibe desteği sağlayacağını söyledi.

Sağlanacak desteğin ilkinin kamu kurum ve kuruluşlarının başvurabileceği 7,5 milyon TL bütçeli Küçük Ölçekli Altyapı Desteği Programı, ikincisinin ise KOBİ'lerin başvurabileceği 17 milyon TL bütçeli Sektörel Rekabet Edebilirlik Mali Destek Programı olduğunu belirten Valimiz Sayın Özdemir Çakacak; "Ajans desteklerinden Kırşehir'deki kurum ve işletmelerin daha fazla yararlanmaları için proje hazırlamalarını bekliyoruz. Bu projeler şehrimizin ekonomik ve sosyal alanda kalkınması açısından son derece önemli olduğu kadar kurum ve işletmeler için büyük bir fırsattır," dedi.

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Müfit Göçen'de yaptığı konuşmada, Yapılacak başarılı projelerle ajans mali kaynağından faydalanacak kurum ve işletmelerin sayısını arttırmayı hedeflediklerini söyledi.

2012 Yılı Mali Destek Programı Tanıtma Toplantısı, yapılacak mali destekler hakkında katılımcıların bilgilendirilmesi ile sona erdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Valimiz Daha Çok Proje İstedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement