Van'da Kitap Okuma Yarışmasında Dereceye Giren Öğrencilere Ödüller Verildi - Son Dakika
Güncel

Van'da Kitap Okuma Yarışmasında Dereceye Giren Öğrencilere Ödüller Verildi

Van\'da Kitap Okuma Yarışmasında Dereceye Giren Öğrencilere Ödüller Verildi

Van Valiliği koordinasyonunda hayata geçirilen 'Kitap Van Projesi' kapsamında düzenlenen ödül töreninde, en çok kitap okuyan öğrencilere ödülleri verildi. Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, kitap okumanın başarıya giden yol olduğunu belirterek, çocukların kendilerini geliştirmelerini ve fırsatları yakalamalarını istedi. Van'da yapılan çalışmalar sonucunda 3 milyon kitap kazandırıldığı ve 300 okul kütüphanesi kurulduğu ifade edildi.

16.01.2024 15:53  Güncelleme: 15:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van Valiliği koordinasyonunda hayata geçirilen "Kitap Van Projesi" kapsamında en çok kitap okuyan öğrencilere ödülleri verildi.

Edremit ilçesindeki Evliya Çelebi Uygulama Oteli'nde düzenlenen ödül töreninde konuşan Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, başarılı olmanın, hayalleri genişletmenin, geleceğe sağlam adımlar atabilmenin yolunun kitap okumaktan geçtiğini söyledi.

Kitap okumada dereceye giren öğrencileri kutlayan Balcı, "Kitap Van Projesi ile şehrimizi geleceğe hazırlıyoruz. Çocuklarımızın okumasını kendilerini geliştirmesini istiyorum. Türkiye fırsatlar ülkesi. Çalışarak fırsatları yakalayın." dedi.

Kentte kitapla ilgili güzel çalışmaların yapıldığını ifade eden Balcı, şunları kaydetti:

"Van'a yaklaşık 3 milyon kitap kazandırdık. Türkiye'nin en zengin kütüphanelerinin olduğu il konumundayız. 300 okul kütüphanesi kurduk.13 ilçemize bebek-çocuk kütüphanesi yapıyoruz. İlimize yeni bir halk kütüphanesi ve çocuk kütüphanesi kazandırıyoruz. Tüm kamu kurum ve kuruluşlarımızın kitaplıklarını zenginleştirdik. Camilere kütüphane kurduk. Okullarda kitap okuma saati etkinliği yapılıyor. Projemiz kapsamında ülkemizin güzide kuruluşu olan PTT ile yaptığımız anlaşmayla şu ana kadar 140 bin kitabı çocuklarımızın adresine ulaştırdık. Emeği geçen herkese teşekkür ederim."

Dereceye giren anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine ödüllerin verilmesiyle sona eren programa, vali yardımcıları, Sağlık Müdürü Muhammed Tosun ile şube müdürleri de katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Van'da Kitap Okuma Yarışmasında Dereceye Giren Öğrencilere Ödüller Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement