Van Ekonomist'in 9. Sayısı Çıktı - Son Dakika
Güncel

Van Ekonomist'in 9. Sayısı Çıktı

Van Ekonomist\'in 9. Sayısı Çıktı

Van'ın ildeki ekonomi ve iş dergisi olarak bilinen Van Ekonomist Dergisi, Kasım 2013 sayısını okurlarıyla buluşturdu.

29.11.2013 08:27

Van'ın tek ekonomi ve iş dergisi Van Ekonomist 9. Sayısını yayımlarken, son sayısında Van'daki TOKİ ihalelerinin kimlere verildiğini sorguladı.
İmtiyaz Sahipliğini Orhan Olgun, Yazı İşleri Müdürlüğünü Medeni Olgun ve Genel Yayın Yönetmenliğini Zeki Yiğit'in yaptığı Van Ekonomist Dergisi istikrarlı yayınını sürdürüyor. 9. Sayısını okurlarıyla buluşturan dergi, kapağına TOKİ ihalelerini taşıdı. 1.4 milyar dolarlık ihaleleri alan firmaları isim isim yazan dergi, yine Van Organize Sanayi Bölgesi'ndeki 10 sanayi kuruluşunu tanıttı.
Derginin başyazısında, '90 Yıllık Yara' başlığıyla Zeki Yiğit'in yazısı yer aldı. Yiğit, özetle yazısında bölgedeki sıkıntıların devam ettiğini, politik tartışmaların sorunları çözmediğine vurgu yaptı. Yerel seçimler konusuna da değinen Zeki Yiğit, halkın artık basit projelere kanmadığını, gerçekçi ve modern projeler beklediğini dile getirdi.
Derginin İmtiyaz Sahibi Orhan Olgun ise Vanlı işadamlarına sahip çıkılması gerektiğini ifade ederek, yazısını İşadamı Yunus Gökçenay'a ayırdı. Olgun, yazısında TOKİ ihalelerine de gönderme yaparak, Vanlıların bu ihalelerden pay almamasını eleştirdi.
Dergide borçlu illerin isimlerine de yer verilerek, Van'ın Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki en borçlu ikinci il olduğu vurgulandı. Van OSB'nin yeni yönetiminin çalışmalarının da yer aldığı dergide, ülkenin en zengin işadamlarından Vanlı İşadamı Fettah Tamince'nin Van'a niçin yatırım yapmadığı sorgulandı. Derginin bir başka yazısında ise, un fabrikalarındaki yöneticilerin sözlerine yer verildi. Buğday rekoltesinin düştüğü ifade edilen yazıda; Taşdemirler Un Yönetim Kurulu Başkanı Ali Taşdemir ve Toprak Un Yönetim Kurulu Başkanı Emrah Toprak'ın görüşlerine yer verildi.
KOSGEB Bölge Müdürü Bilal Emre Yörük'ün, girişimcilere verilen desteği açıkladığı yazısının da yer aldığı dergide, Başbakan Erdoğan'ın Van Denizi'ne milyonluk tersane kurulacağı müjdesi de yer aldı.
Derginin İmtiyaz Sahibi Orhan Olgun, ekonomi dergilerinin istikrarlı şekilde yayın hayatını sürdürmesinin kendilerini mutlu ettiğini belirtti.

Bişar Ulutaş/VAN

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Van Ekonomist'in 9. Sayısı Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement