Vosvoslar Yozgat'tan Geçti - Son Dakika
Güncel

Vosvoslar Yozgat'tan Geçti

Vosvoslar Yozgat\'tan Geçti

Vosvoslar Yozgat'tan geçti Harun GÖKÇEOĞLU/YOZGAT,(DHA)- YOZGAT'ın Kadışehri ilçesi, Vosvos şenliğine ev sahipliği yaptı.

31.05.2015 13:57

Vosvoslar Yozgat'tan geçti

Harun GÖKÇEOĞLU/YOZGAT,(DHA)- YOZGAT'ın Kadışehri ilçesi, Vosvos şenliğine ev sahipliği yaptı. İlçede ilk kez düzenlenen şenlikte, kaplumbağa olarak adlandırılan 35 otomobil, ilçe turu attı.

Kadışehri Kaymakamlığı tarafından organize edilen 'Vosvos Şenliği' kapsamında yaşlılar ve çocuklar, ilçeye gelen kaplumbağa otomobillerle gezmenin keyfini yaşadı. Sosyal ve kültürel yaşamını canlandırmak amacıyla düzenlenen şenlik, ilçeye 5 kilometre mesafedeki Çallı Tepe mevkiinde gerçekleştirildi. Çevre illerden 35 vosvos tutkununun nostaljik otomobilleriyle katıldıkları şenliğe ilçe halkı yoğun ilgi gösterdi. Eski günlerin özlemini yaşayan yaşlılar ve kaplumbağa otomobilleri ilk kez gören çocuklar, otomobillere dokunma ve binme imkanı buldu.

Kadışehri Kaymakamı Ali Doğan, ilçede sosyal yaşamın sınırlı olduğunu, bu nedenle de bu tür etkinliklere ihtiyaç duyulduğunu söyledi. Kaymakam Doğan, "Düzenlediğimiz bu etkinlik sayesinde ilçemiz halkı, yaşlısı, genci, kadını, çocuğu bir araya gelip, kaynaşma, birlikte eğlenme imkanı bulmaktadır. Bu tür etkinlikleri sürekli hale getirmek istiyoruz? dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Vosvoslar Yozgat'tan Geçti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement