Yalova'da MHP'li Başkandan Yeni Rektöre Logoyu Değiştirme Çağrısı - Son Dakika
Güncel

Yalova'da MHP'li Başkandan Yeni Rektöre Logoyu Değiştirme Çağrısı

Yalova\'da MHP\'li Başkandan Yeni Rektöre Logoyu Değiştirme Çağrısı

MHP Yalova İl Başkanı Hasan Topçular, Yalova Üniversitesi'nin yeni Rektörü Prof. Dr. Ali Erbaş'a çağrıda bulunurken "FETÖ'cülerin değiştirdiği logoyu yeniden 'Yürüyen Köşk' yapın" dedi.

15.08.2017 14:20

MHP Yalova İl Başkanı Hasan Topçular, Yalova Üniversitesi'nin yeni Rektörü Prof. Dr. Ali Erbaş'a çağrıda bulunurken "FETÖ'cülerin değiştirdiği logoyu yeniden 'Yürüyen Köşk' yapın" dedi.

MHP İl Başkanı Hasan Topçular, Yalova Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ali Erbaş'a logonun değiştirilmesiyle ilgili çağrıda bulundu. Üniversinin kuruluşunda yer alan ve Atatürk'ün dünyaya verdiği çevrecilik dersinin simgesi 'Yürüyen Köşk' logosunun yeniden kullanılmasını tüm Yalovalılar(ın talep ettiğini söyleyen Başkan Topçular, şöyle dedi:

"Yalova Üniversitesi'nin amblemini değiştirdiler. 'Yürüyen Köşk'ü kaldırdılar 'Yaprak' yaptılar. Yapanlar da FETÖ'cü. O logoyu değiştirenler şimdi cezaevinde. Hayırdır; 'Yürüyen Köşk sizden ne istedi de yaprak yaptınız?' Niye değiştirmiyorsunuz? Halk isterse değiştireceklermiş. Yürüyen Köşk; Yalova'nın bir simgesi. Yalovalılar, bu simgenin üniversite logosunda kullanılmasını istemez mi? Herkes istiyor. O zaman rektör beye sesleniyorum. Yapması gereken, kimseye bu durumu siyasi malzeme yapmadan, o FETÖ'cülerin değiştirdiği logoyu yeniden 'Yürüyen Köşk' yapmasıdır. Kimseye sormaya gerek de yok. Herkesin istediği de logonun 'Yürüyen Köşk' olması."

BELEDİYE BAŞKANI DA TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Yalova Üniversitesi logosu, 2013 yılında yapılan bir yarışma ile belirlenmişti. Üniversitenin bir çevrecilik abidesi olan 'Yürüyen Köşk'lü logoyu Çevre Günü'nde logo olmaktan çıkarmasına kamuoyundan tepkiler gelmişti. Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman da basına yaptığı açıklamada bu duruma tepki göstererek, şöyl konuşmuştu:

"Çok da anlaşılır olmayan yeni logonun renklerinin de  Yalova ile özdeşleştiği kanaatinde değilim. Zira  Yalova'nın renkleri kırmızı yeşildir. Belirlenen logo ise bordo turkuaz renklerde. Eğer logodan Yürüyen Köşk'ü çıkartmak zorundaysanız, bari yerine bu ilin bir başka simgesi olan çiçeği koysaydınız. Ben Yürüyen Köşk'ün üniversitemizin logosundan çıkartılmasının bir hata olduğunu düşünüyor ve üniversite yönetiminin de acilen bu hatadan dönmesini istiyorum."

- Yalova

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yalova'da MHP'li Başkandan Yeni Rektöre Logoyu Değiştirme Çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement