Yangın Tankerleri Muhtarlara Teslim - Son Dakika
Güncel

Yangın Tankerleri Muhtarlara Teslim

Yangın Tankerleri Muhtarlara Teslim

İl Özel İdaresi tarafından satın alınan 10 adet itfaiye tankeri düzenlenen törenle köy muhtarlarına teslim edildi.

18.10.2011 09:10

İl Özel İdaresi sahasında düzenlenen törene Vali Memduh Oğuz, Isparta Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Ömer Uyan, Orman Bölge Müdürü Mehmet Sait Yorulmaz, İl Genel Meclisi Başkanı Osman Zabun ve Meclis Üyeleri, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İbrahim Yıldırım ve İl Özel İdaresi şube müdürleri ve köy muhtarları katıldı.

Köy muhtarları adına görüşlerini bildiren Şarkikaraağaç İlçesine bağlı Koruyaka Köyü Muhtarı Mustafa Yıldız ve Sütçüler İlçesine Bağlı Gümü Köyü Muhtarı Mehmet Şahin tankerlerin orman köylüsü için yangına ilk müdahale bakımından çok önemli olduğunu ifade ettiler.

Toplam maliyeti 74 bin liraya mal olan 10 adet tankerin teknik özelliklerini açıklayan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İbrahim Yıldırım; "Pompa suyu en az 15 metre yüksekliğe ve en az 25 metre uzunluğa fırlatabilmektedir. Harici kaynaktan su emmek amaçlı 6 metre uzunluğunda su emiş hortumu bulunmakta olup, basınçlı yol sulama ve temizleme fıskiyesi bulunmaktadır" dedi.

Müdürlük olarak kendilerinin de orman köylüsüne yangın tankeri dağıttıklarını belirten Orman Bölge Müdürü Mehmet Sait Yorulmaz; "İlimiz genelinde yaz döneminde 232 noktada anız yangını meydana geldi. O nedenle bu tankerler bizim çok önemli ve amacına uygun kullanıldığında bizim işimiz kolaylaşacaktır. Çünkü biz olay mahalline varıncaya kadar yapılacak olan ilk müdahale çok önemli" dedi.

Orman potansiyeli bakımından Isparta'nın önemli bir merkez olduğunu ifade eden İl Genel Meclisi Başkanı Osman Zabun; "Bu tankerlerin çok ihtiyaç olduğu ortada, o nedenle en acil ve en önemli noktalardan başlayarak zaman içerisinde bütün köylerimize bu aracımızı kazandırmak hedefimizdir" dedi.

Köyleri ziyareti sırasında çok istenen hususlardan bir tanesinin yangın tankeri olduğunu belirten Vali Memduh Oğuz; "Bu tankerler yangının başlamasına engel olma bakımından çok önemli, çünkü olay anında ilk müdahaleyi vatandaşımız bununla yapacak. Müdahale sırasında da gerekli yerlere haber veriliyor, bütün teçhizatlarıyla ekipler gelene kadar yangın ya söndürülüyor, ya da genişlemesi önleniyor ve böylece gelen ekiplerin işi kolaylaşıyor. O bakımdan son derece pratik bir uygulama.

Bunu esasında köylümüzün bulduğu bir çözüm olarak görebiliriz, talep onlardan gelmekte, o bakımdan bunu talep eden köylü bize de çok şey kazandırıyor. O nedenle biz muhtarlarımıza, köylümüze teşekkür ediyoruz, çünkü onlar bunu bizden almakla yangınla mücadelede daha aktif görev üstleniyorlar" dedi.

Yaz döneminde kendisine 250'den fazla yangın ihbarının geldiğini ifade eden Vali Oğuz; "Bu 250 yangın genişlemeden, büyümeden kamuoyunun hiç haberi olmadan söndürüldü. Bazen bizi bunaltacak olaylar oldu, kısa süre içerisinde 6-7 yerde aynı anda yangın çıktı, ama Allaha çok şükür bütün bu yangınlar çok kısa sürede söndürüldü. Bu sezonu çok güzel geçirdik, ama bu arkadaşlarımızın çok güzel görev yapmasıyla, vilayet olarak koordinasyonu çok iyi temin etmekle oldu.

Bütün birimler çok koordineli çalıştılar, herkese çok teşekkür ediyorum. Büyük bir sıkıntı yaşandığı zaman hisleriniz farklı, hiçbir sıkıntı yaşanmadığı zamanda hizmeti fark edememeniz normaldir, o bakımdan kamuoyunun haberi olmadan birçok yangın zamanında müdahaleyle söndürüldü. Onun için bu tankerleri çok önemsiyorum, hedefimiz ihtiyaç olan her köye zamanla tanker vermektir.

Bu tankerlerin köylümüze, vatandaşımıza hayırlı uğurlu olmasını, kazasız olmasını diliyorum" dedi.

Konuşmalardan sonra 10 tanker;

- Keçiborlu İlçesine bağlı, Kozluca, Kavak, Kuyucak ve Saracık

- Şarkikaraağaç İlçesine bağlı Örenköy ve Karayaka

- Yalvaç İlçesine bağlı Madenli ve

- Sütçüler İlçesine bağlı Çobanisa, Sarımehmetler ve Gümü köyü olmak üzere 10 köy muhtarına teslim edildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Yangın Tankerleri Muhtarlara Teslim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement