Yaptığı klimalı şapkayı, başbakana hediye edecek - - Son Dakika
Güncel

Yaptığı klimalı şapkayı, başbakana hediye edecek -

Yaptığı klimalı şapkayı, başbakana hediye edecek -

Erzurum'da, "Dadaş Mucit" olarak tanınan bir vatandaş, kendisinin yaptığı klimalı şapkayı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a hediye edecek.

20.03.2014 23:06

Erzurum'da, "Dadaş Mucit" olarak tanınan bir vatandaş, kendisinin yaptığı klimalı şapkayı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a hediye edecek.

Emekli olan ve kendi atölyesinde çeşitli çalışmalar yapan Ebubekir Taşbaşı, cep telefonu bataryası ve dizüstü bilgisayar fanı kullanarak klimalı şapka yaptı.

Sıcak havalarda klimalı şapkayla serinleyen Taşbaşı, çevredeki vatandaşların da ilgi odağı oluyor. İlk kez klimalı şapka gören vatandaşlar, bunu başına takarak, test ediyor.

Taşbaşı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2012 yılında umreye gittiğini ve ibadetini yaptığı sırada sıcaktan etkilendiğini, bunun için de klimalı şapka yapmaya karar verdiğini söyledi.

Klimalı şapkanın kolaylık sağladığını anlatan Taşbaşı, "Geçenler de yine umreye gittim ve icat ettiğim şapkayı taktım. Klimalı olunca serindi ve hiçbir sorun yaşamadım. Duamı rahatça yaptım. Sıcaktan hiç etkilenmedim" dedi.

Kendisinin geliştirdiği klimalı şapkanın yapımının bir hafta sürdüğünü ifade eden Taşbaşı, şunları kaydetti:

"Şapkayı hazır aldım. İçerisine elektronik parçaları dizayn ederek, bir çalışma yaptım. Bir hafta sürüyor çalışma. İçerisinde cep telefonu bataryası, dizüstü bilgisayar fanı var. Bunları kullanarak gerçekleştirdim. Şarj cihazı var. 8 saat çalışıyor. Bittiği zaman şarj ediyoruz. Havayı alıp, içeriye veriyor. Açıp kapama düğmesi var. Açtığında klima çalışıyor, soğuk olursa klimayı kapatıyorsun."

Şapkaya yoğun talep olduğunu vurgulayan Taşbaşı, "Yarın başbakanımız miting için Erzurum'a gelecek. Bu şapkayı kendisine takdim edeceğim. Çünkü başbakanımız mitinglerde sıcakta konuşuyor. Konuşmasını hiç kesmesin, halkımıza rahatça anlatsın diye bu şapkayı kendisine takdim edeceğim. Bu şapka klimalı. Sıcak havalarda mitingi rahatlıkla yapabilir" diye konuştu.

Taşbaşı, klimalı şapkayı kendisinin imal ettiğini ve patenti için başvuruda bulunduğunu ifade etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yaptığı klimalı şapkayı, başbakana hediye edecek - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement